Boek
Nederlands
Andere formaten
Toegankelijke formaten:

Op vleugels van de adelaar

Ken Follett (auteur), Annelies Hazenberg (vertaler)
De directeur van een Amerikaanse maatschappij zet tijdens de revolutie in Iran een grote reddingsactie op touw om twee van zijn medewerkers uit de gevangenis in Iran te bevrijden.
Titel
Op vleugels van de adelaar
Auteur
Ken Follett
Vertaler
Annelies Hazenberg
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
On wings of eagles
Uitgever
Amsterdam: Boekerij, [2021] | Andere uitgaven
574 p.
ISBN
9789022592878 (paperback)

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:
Andere talen:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

In december 1978 worden twee employés van een Amerikaans computerbedrijf in Teheran gearresteerd op een fictive aanklacht, in de woelige dagen van de Iraanse revolutie. De eigenaar gebruikt alle politieke druk om zijn mensen vrij te krijgen, en wanneer dit niet lukt, zet hij een unieke reddingsoperatie op touw met een team van eigen zakenmensen onder leiding van een oud-legerkolonel, die erin slaagt iedereen over de grens met Turkije te krijgen. Ken Follett (1949) heeft deze ware gebeurtenissen aangewend voor het schrijven van een sterke 'faction novel', waarbij hoogstens de namen veranderd zijn en de feiten gedramatiseerd. In hoog tempo voert hij de lezer langs Amerika's politieke galerij en langs die revolutionaire en verschrikkelijke maanden in Iran zelf. Hij heeft nogal wat pagina's nodig gehad, en de vertaling is niet optimaal, maar over het algemeen is het een adembenemend politiek avonturenboek geworden. Met lijst van personages.

Over Ken Follett

CC BY-SA 2.5 - Foto van/door LunaFredda

Ken Follett (Cardiff, Wales, 5 juni 1949) is een Britse schrijver van onder andere thrillers en historische romans. In die genres behoort hij tot de succesvolste auteurs. Van zijn boeken zijn meer dan 100 miljoen exemplaren verkocht.

Biografie

Jonge jaren

Ken Follett werd geboren als de zoon van Martin en Veenie Follett. Hij woonde in een middenklasse-gezin. Toen hij 10 jaar oud was verhuisde zijn familie naar Londen. Follets familie was streng christelijk, en verbood hem om films en televisie te kijken. Daardoor ontwikkelde Follett al op jonge leeftijd een interesse in boeken.

In 1967 werd Follett toegelaten op de University College London, alwaar hij filosofie studeerde. In 1968 trouwde hij met zijn eerste vrouw, Mary.

Na in 1970 te zijn afgestudeerd volgde Follett een korte cursus tot journalist, en werkte drie jaar lang in Cardiff voor de South Wales Echo. Daarna ke…Lees verder op Wikipedia

Suggesties