Winter of the world

Ken Follett (auteur)
De lotgevallen van families in Engeland, Wales, Rusland, Duitsland en VS zijn verweven met de gebeurtenissen voor, tijdens en na de Tweede Wereldoorlog.
Titel
Winter of the world
Auteur
Ken Follett
Taal
Engels
Uitgever
London: Penguin, 2014 | Andere uitgaven
910 p.
ISBN
9780451468222 (paperback)

Andere formaten:

Andere talen:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Dit tweede deel van de trilogie van de 20e eeuw na 'Fall of the giants'* gaat over de jaren 1933 -1949: voor, tijdens en na de Tweede Wereldoorlog. (De titel is misleidend: het was geen Koude Oorlog!) Per jaar worden belangrijke historische gebeurtenissen verteld die verweven zijn met de lotgevallen van families in Engeland, Wales, Rusland, Duitsland en VS. Door huwelijken en liaisons zijn ze verwant, soms zonder dat ze het weten. Het is Folletts genie deze verbanden te leggen en te ontknopen. Het tijdsbeeld krijgt meer kleur via aandacht voor de familie(leden); waardoor echter nogal wat wordt herhaald: b.v. liefde (geboorte) in UK, USSR, US etc. (vgl. Konsalik). Hetzelfde geldt voor geweld: de lezer wordt eraan herinnerd dat mensen overal hetzelfde zijn. Over deze periode is veel geschreven waaruit geput kon worden: 'Homage to Catalonia'; 'Die weisse Rose'; 'The young lions'; 'The naked and the dead'; 'Een vrouw in Berlijn'; aan deze en meer doet Folletts boek denken. Spannende stukk…Lees verder

Over Ken Follett

CC BY-SA 2.5 - Foto van/door LunaFredda

Ken Follett (Cardiff, Wales, 5 juni 1949) is een Britse schrijver van onder andere thrillers en historische romans. In die genres behoort hij tot de succesvolste auteurs. Van zijn boeken zijn meer dan 100 miljoen exemplaren verkocht.

Biografie

Jonge jaren

Ken Follett werd geboren als de zoon van Martin en Veenie Follett. Hij woonde in een middenklasse-gezin. Toen hij 10 jaar oud was verhuisde zijn familie naar Londen. Follets familie was streng christelijk, en verbood hem om films en televisie te kijken. Daardoor ontwikkelde Follett al op jonge leeftijd een interesse in boeken.

In 1967 werd Follett toegelaten op de University College London, alwaar hij filosofie studeerde. In 1968 trouwde hij met zijn eerste vrouw, Mary.

Na in 1970 te zijn afgestudeerd volgde Follett een korte cursus tot journalist, en werkte drie jaar lang in Cardiff voor de …Lees verder op Wikipedia