World without end

Ken Follett (auteur)
Aan de hand van vier personages, onder wie een bouwmeester die de 12e eeuwse gotische kathedraal van Knightsbridge wil restaureren, wordt een beeld gegeven van het politieke, sociale en godsdienstige leven in het 14e eeuwse Engeland.
Titel
World without end
Auteur
Ken Follett
Taal
Engels
Uitgever
London: Pan Books, 2017 | Andere uitgaves
x, 1251 p. : ill.
ISBN
9781509848508 (paperback)

Andere formaten:

Andere talen:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 22 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Zelfstandig te lezen vervolg op 'Pillars of the earth'*, waarin een non, een bouwmeester die de 12e-eeuwse gotische kathedraal van Kingsbridge (zuidwest-Engeland) wil restaureren, een wrede edelman en een jonge boerin de hoofdrol vervullen. Daarnaast worden kleurrijke wereldlijke en geestelijke figuren ten tonele gevoerd met hun ambities, intriges, liefdes- en haatgevoelens en ideeën betreffende hun kathedraal. Ondanks de omvang is dit een boeiend, goed gedocumenteerd epos, waarin het sociale, politieke en godsdienstige leven in Engeland van 1327-1361 alsmede de 14e-eeuwse inzichten omtrent medicatie, architectuur, krijgskunde goed geschilderd worden. Aardige karaktertekeningen. Lezenswaardige ontspanningslectuur. Recent verscheen deel 3**. Pocketuitgave, kleine maar duidelijke letter, ruime marge.

Over Ken Follett

CC BY-SA 2.5 - Foto van/door LunaFredda

Ken Follett (Cardiff, Wales, 5 juni 1949) is een Britse schrijver van onder andere thrillers en historische romans. In die genres behoort hij tot de succesvolste auteurs. Van zijn boeken zijn meer dan 100 miljoen exemplaren verkocht.

Biografie

Jonge jaren

Ken Follett werd geboren als de zoon van Martin en Veenie Follett. Hij woonde in een middenklasse-gezin. Toen hij 10 jaar oud was verhuisde zijn familie naar Londen. Follets familie was streng christelijk, en verbood hem om films en televisie te kijken. Daardoor ontwikkelde Follett al op jonge leeftijd een interesse in boeken.

In 1967 werd Follett toegelaten op de University College London, alwaar hij filosofie studeerde. In 1968 trouwde hij met zijn eerste vrouw, Mary.

Na in 1970 te zijn afgestudeerd volgde Follett een korte cursus tot journalist, en werkte drie jaar lang in Cardiff voor de South Wales Echo. Daarna ke…Lees verder op Wikipedia