Boek
Nederlands
Andere formaten
Toegankelijke formaten:

Operatie rampenplan

+1
Operatie rampenplan
×
Operatie rampenplan Operatie rampenplan
In de reeks:
Antboy; 2
Doelgroep:
Vanaf 9-11 jaar
Sinds Pelle (ik-figuur) zijn superkrachten heeft ontdekt, is zijn leven totaal veranderd. Maar als zijn ouders willen gaan scheiden, heeft hij niet niets aan zijn krachten. Of toch wel? Vanaf ca. 9 jaar.
Titel
Operatie rampenplan / Kenneth B. Andersen
Auteur
Kenneth Bøgh Andersen
Vertaler
Lammie Post-Oostenbrink
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Deens
Oorspr. titel
Operation skœbnespil
Uitgever
Amsterdam: Ploegsma, 2015
160 p.
ISBN
9789021673936 (paperback)

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 100 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Tweede deel* in de reeks rond Pelle Noordmans oftewel Antboy. Het spannende, verhaal gaat over het jongetje Pelle dat nergens goed in is, gepest wordt door Terror-tweeling Mark en Allan en stilletjes verliefd is op Ida. In het vorige boek konden we lezen over de transformatie die Pelle doormaakt tot Antboy en welke wonderlijke krachten dit in hem losmaakt: relatief sterk als een mier lukt het hem tegen muren op te lopen, zijn lichaam beschermd door een mierenschild. In dit deel lezen we over de reddingen die Antboy verricht wanneer hij de stad overziet vanaf zijn plekje op de kerktoren. Zijn beste vriend Willem deelt in het geheim. Toch is er nu een probleem waar Antboy niet zo een twee drie een oplossing voor heeft: zijn ouders gaan scheiden en hij bedenkt in zijn radeloosheid een Rampenplan, dat jammerlijk mislukt. Het verhaal leest vlot, kent humor en bezit elementen van reflectie. Kinderen kunnen zich identificeren met Pelle, maar ook met held Antboy. Ook dit tweede deel zal hen d…Lees verder

Antboy. Operatie Rampenplan

Pelle Noordmans werd ooit door een mier gebeten en sedertdien heeft hij superkracht en kan hij op muren en plafonds lopen. Sinds Pelle getransformeerd is tot Antboy is zijn leven enerzijds aangenamer maar anderzijds iets ingewikkelder geworden. Hij de held die vele levens redt, maar in het tweede boek keert zich dat tegen hem. Hij moet opletten dat hij niet teveel in de kijker loopt want er zijn jongens die expres kattenkwaad uithalen om Antboy in zijn volle glorie te zien verschijnen en dat brengt gevaren mee voor hem. Vooral op school krijgt hij het alweer hard te verduren. Gelukkig is er zijn vriend Willem die hem bijstaat in penibele omstandigheden. Nu loert er nog een ander probleem om de hoek: het botert niet zo goed meer tussen zijn ouders en Pelle wil niet dat ze gaan scheiden. Hij probeert een middel te vinden om hen toch bij elkaar te houden en dat is niet simpel. Hij zal opnieuw zijn alter ego moeten aanspreken, nl. Antboy.

Alweer een spannend verhaal van begi…Lees verder