Tragedie over de Deense prins Hamlet in de 13e eeuw, die de moord op zijn vader wil wreken
Titel
Hamlet
Andere titel
William Shakespeare's Hamlet
Regisseur
Kenneth Branagh 1960-
Naar het werk van
William Shakespeare
Acteur
Julie Christie Kate Winslet Billy Crystal Robin Williams 1951-2014 Charlton Heston
Componist
Patrick Doyle 1953-
Taal
Engels
Uitgever
Warner Bros. Entertainment, 2010
1 blu-ray
Oorspr. opname
1996
Speelduur
242 min.
Aantekening
Taalkeuze: Engels, Frans, Duits, Spaans Ondertiteling: Nederlands, Frans, Spaans, Zweeds, Noors, Deens, Fins Gebaseerd op Hamlet van William Shakespeare
EAN
5051888057636

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 3 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Britse film uit 1996 van regisseur/acteur Kenneth Branagh, verder met Julie Christie, Billy Crystal, Gerard Depardieu, Charlton Heston, Derek Jacobi, Jack Lemon, Robin Williams en Kate Winslet. Tragedie over de Deense prins Hamlet in de 13e eeuw, die de moord op zijn vader wil wreken. Huib Stam (Volkskrant) zei indertijd: 'Iedereen die de vier uur volmaakt, kan zich dan ook verrijkt en onderhouden voelen door zoveel fraaie woorden en beelden.' Cinema.nl geeft 3 (van 5) sterren: 'Niets dan goeds over deze integrale Hamletverfilming van Kenneth Branagh. (...) Gelukkig liet Branagh als regisseur een stoet rasacteurs opdraven, van wie Kate 'Titanic' Winslet als Ophelia misschien wel de mooiste is.' Met extra's.

Over Kenneth Branagh

CC BY-SA 2.0 - Foto van/door Giorgia Meschini

Sir Kenneth Charles Branagh (Belfast, 10 december 1960) is een Noord-Iers acteur en filmregisseur, onder andere bekend om zijn filmbewerkingen van stukken van Shakespeare. Deze films waren zeer succesvol.

Biografie

Op zijn negende verhuisde de familie naar Reading, Engeland. Op zijn achttiende ging Branagh studeren aan het prestigieuze Royal Academy of Dramatic Arts in Londen. Na een succesvolle studie kwam Branagh in 1982 op West End. Hij was succesvol op het toneel en sleepte daar ook prijzen in de wacht. Het volgende jaar werd hij lid van de Royal Shakespeare Company. In 1987 richtte hij samen met David Parfitt de Renaissance Theatre Company op. Hier ontmoette hij zijn eerste vrouw, Emma Thompson.

In 1989 maakte Branagh zijn regiedebuut met Shakespeares Henry V. De film had een droomcast met behalve Branagh en Thompson onder anderen Derek Jacobi, Ian Holm, Robbie Coltrane, Richard Briers en Judi Dench. De film g…Lees verder op Wikipedia

Suggesties

Publicaties over dit werk in de bibliotheek