Boek
Duits

Ach, wär ich nur zu Hause geblieben : Lustige Geschichten rund ums Verreisen

Kerstin Gier (auteur)

Ach, wär ich nur zu Hause geblieben : Lustige Geschichten rund ums Verreisen

Titel
Ach, wär ich nur zu Hause geblieben : Lustige Geschichten rund ums Verreisen
Auteur
Kerstin Gier
Taal
Duits
Uitgever
Bergisch Gladbach: Bastei Lübbe, 2007 | Andere uitgaves
204 p.
ISBN
9783404157112

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 1 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Kerstin Gier beschrijft in 28 verhalen allerlei vakantie-ervaringen: dwaze, komische, hilarische, vreselijke gebeurtenissen. Sommige verhalen zijn herkenbaar, de pech onderweg, vliegtuigangst, taalgrappen en taalmoeilijkheden. De eerste verhalen zijn wat traag, later komen de betere teksten, korter en ook scherper. ’t Aardigst zijn de verhalen gebaseerd op gebeurtenissen in de eigen familie: hoe zij als kind hemel en aarde beweegt om met een vriendinnetje op kinderkamp te mogen, het vriendinnetje dat alles mooier heeft voorgespiegeld; de oude studievriend, die met zijn vrouw komt logeren en zo doorgeslagen milieubewust is; de kordate oma, die tijdens een familievakantie het verwende nichtje eens even flink aanpakt. Sommige verhalen roepen een glimlach te voorschijn, bij enkele verhalen heb ik echt gelachen. Voor vakantieliefhebbers hier een daar een feest der herkenning, voor vakantiehaters misschien ook wel. Humoristisch, maar ook wat oppervlakkig, in toegankelijke, eigentijdse taal …Lees verder

Over Kerstin Gier

Kerstin Gier (Bergisch Gladbach, 1966) is een Duits schrijfster, die voornamelijk vrouwenliteratuur schrijft, zowel onder haar echte naam als onder haar pseudoniemen Jule Brand en Sophie Bérard.

Gier werd in 1966 geboren in Bergisch Gladbach, een plaats in de Duitse deelstaat Noordrijn-Westfalen. Ze studeerde Duitse taalkunde, Engelse taalkunde en musicologie, waarna ze begon met de studies bedrijfspedagogiek en communicatiepsychologie. Na verschillende banen te hebben gehad begon ze in 1995 met het schrijven van romans. Haar eerste boek "Mannen en andere rampen" (oorspronkelijke titel: "Männer und andere Katastrophen") werd verfilmd in 1996, met als hoofdrolspeler Heike Makatsch.

Een van haar boeken is de edelsteen-trilogie.

Ze is getrouwd en heeft een zoon, waarmee ze woont in Bergisches Land.

Boeken

Edelstenentrilogie

  1. Robijnrood
  2. Saffie…Lees verder op Wikipedia