Boek
Duits

Die Mütter-Mafia : Roman

Kerstin Gier (auteur)
Het leven van een jonge moeder raakt in een stroomversnelling als haar man plotseling aankondigt te willen scheiden.
Onderwerp
Moeders
Titel
Die Mütter-Mafia : Roman
Auteur
Kerstin Gier
Taal
Duits
Editie
21
Uitgever
Köln: Bastei Lübbe, 2011
317 p.
ISBN
9783404152964 (paperback)

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 4 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Het leven van Constanze raakt in een stroomversnelling als haar man plotseling aankondigt te willen scheiden. Samen met haar twee kinderen betrekt ze de leegstaande woning van haar overleden schoonmoeder. Ze worstelt om haar leven weer op de rails te krijgen. Een groep 'übermoeders' die de dienst uitmaakt in de nieuwe woonomgeving maakt het leven er niet eenvoudiger op. Ze begint samen met een aantal gelijkgestemde vrouwen een tegenbeweging en durft uiteindelijk ook de strijd aan te gaan met haar ex. Het verhaal wordt afgewisseld met e-mails die de übermoeders uitwisselen op hun forum. Humoristisch, niet al te diepgravend verhaal voor een vrouwelijk lezerspubliek, met een deels open einde. Herkenbaar voor elke moeder die regelmatig op het schoolplein staat. De schrijfster heeft haar sporen verdiend op het terrein van de romantische fictie en publiceert ook onder de pseudoniemen Jule Brand en Sophie Bérard. Pocket; vrij kleine druk.

Over Kerstin Gier

Kerstin Gier (Bergisch Gladbach, 1966) is een Duits schrijfster, die voornamelijk vrouwenliteratuur schrijft, zowel onder haar echte naam als onder haar pseudoniemen Jule Brand en Sophie Bérard.

Gier werd in 1966 geboren in Bergisch Gladbach, een plaats in de Duitse deelstaat Noordrijn-Westfalen. Ze studeerde Duitse taalkunde, Engelse taalkunde en musicologie, waarna ze begon met de studies bedrijfspedagogiek en communicatiepsychologie. Na verschillende banen te hebben gehad begon ze in 1995 met het schrijven van romans. Haar eerste boek "Mannen en andere rampen" (oorspronkelijke titel: "Männer und andere Katastrophen") werd verfilmd in 1996, met als hoofdrolspeler Heike Makatsch.

Een van haar boeken is de edelsteen-trilogie.

Ze is getrouwd en heeft een zoon, waarmee ze woont in Bergisches Land.

Boeken

Edelstenentrilogie

  1. Robijnrood
  2. Saffie…Lees verder op Wikipedia