Boek
Duits

Die Patin : Roman

Kerstin Gier (auteur)
Een groepje vriendinnen dat zichzelf de 'Müttermafia' noemt heeft het druk met het oplossen van amoureuze en andere problemen.
Titel
Die Patin : Roman
Auteur
Kerstin Gier
Taal
Duits
Editie
14
Uitgever
Köln: Bastei Lübbe, 2012 | Andere uitgaves
315 p.
ISBN
9783404154623 (paperback)

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Constanze Bauer is een pas gescheiden huisvrouw met twee kinderen. Als geheime tegenhanger van de 'Mütter-Society' - een elitaire groep supermoeders uit de buurt - vormt zij met haar vriendinnen Anne, Mimi en Trudi de 'Mütter-Mafia'. Een echt doel heeft de club niet; ze lopen vooral de deur bij elkaar plat om problemen op het gebied van mannen, seks en kinderen te bespreken. Zo is Constanze verliefd op de advocaat die haar scheiding regelt en zit Anne met een vreemdgaande echtgenoot. Als echter een doodongelukkig, zesjarig meisje hun pad kruist, besluit Constanze haar rol als 'Mafia-Patin' zeer serieus te nemen... Luchtig boek dat door de vele verwikkelingen van Constanze, haar vriendinnen en de arrogante supermoeders veel wegheeft van een soapserie. Dat Constanze's verhaal wordt afgewisseld met fragmenten uit het dagboek van haar puberdochter en forumberichten van de 'Mütter-Society', versterkt dit. Hoewel de belofte 'ein Angriff auf Ihre Lachmuskulatur' niet wordt waargemaakt, is di…Lees verder

Over Kerstin Gier

Kerstin Gier (Bergisch Gladbach, 1966) is een Duits schrijfster, die voornamelijk vrouwenliteratuur schrijft, zowel onder haar echte naam als onder haar pseudoniemen Jule Brand en Sophie Bérard.

Gier werd in 1966 geboren in Bergisch Gladbach, een plaats in de Duitse deelstaat Noordrijn-Westfalen. Ze studeerde Duitse taalkunde, Engelse taalkunde en musicologie, waarna ze begon met de studies bedrijfspedagogiek en communicatiepsychologie. Na verschillende banen te hebben gehad begon ze in 1995 met het schrijven van romans. Haar eerste boek "Mannen en andere rampen" (oorspronkelijke titel: "Männer und andere Katastrophen") werd verfilmd in 1996, met als hoofdrolspeler Heike Makatsch.

Een van haar boeken is de edelsteen-trilogie.

Ze is getrouwd en heeft een zoon, waarmee ze woont in Bergisches Land.

Boeken

Edelstenentrilogie

  1. Robijnrood
  2. Saffie…Lees verder op Wikipedia