Boek
Nederlands

Het derde boek der dromen

Kerstin Gier (auteur), Merel Leene (vertaler)
+1
Het derde boek der dromen
×
Het derde boek der dromen Het derde boek der dromen
In de reeks:
Silber; 3
Doelgroep:
Vanaf 15 jaar
Genre:
Liv (ik-figuur) neemt het in de droomwereld op tegen Arthur, die misbruik maakt van zijn droomtalenten. Er gebeuren zulke vreemde dingen, dat Liv gaat twijfelen of er toch een demon in het spel is. Vanaf ca. 15 jaar.
Titel
Het derde boek der dromen
Auteur
Kerstin Gier
Vertaler
Merel Leene
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Just dreaming
Uitgever
Alkmaar: Blossom Books, © 2015 | Andere uitgaves
362 p.
Aantekening
Nederlandse vertaling [uit het Duits]
ISBN
9789020679199 (hardback)

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 150 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Liv Silber, haar vriendje Henry en haar stiefbroer Grayson nemen het in de droomwereld op tegen Arthur, die misbruik maakt van zijn droomtalenten. Er gebeuren zulke vreemde dingen, dat Liv er zelfs weer aan gaat twijfelen of er toch een demon in het spel is. De liefde tussen Henry en Liv groeit en bloeit intussen en Liv verzint een eerste keer tegenover Henry, omdat ze niet zielig wil zijn. Wie weet kan ze in de droomwereld wat ervaring opdoen. In dit derde en laatste deel van de Silber-trilogie* is Liv opnieuw ik-verteller en hoofdpersoon. Het is weer een mix van fantasy, griezel en chicklit. De huiselijke gezelligheid in huize Silber – met een bruiloft in het vooruitzicht en opnieuw heerlijke baksels van au pair Lottie – en de zelfspot van Liv zijn een onschuldig tegenwicht tegen de duistere wereld waarin mensen elkaar in dromen kunnen ontmoeten. Het mysterie van de roddelblogger van de school wordt eindelijk opgelost in een verrassende ontknoping waarin nuchterheid zegeviert. Vanaf…Lees verder

Over Kerstin Gier

Kerstin Gier (Bergisch Gladbach, 1966) is een Duits schrijfster, die voornamelijk vrouwenliteratuur schrijft, zowel onder haar echte naam als onder haar pseudoniemen Jule Brand en Sophie Bérard.

Gier werd in 1966 geboren in Bergisch Gladbach, een plaats in de Duitse deelstaat Noordrijn-Westfalen. Ze studeerde Duitse taalkunde, Engelse taalkunde en musicologie, waarna ze begon met de studies bedrijfspedagogiek en communicatiepsychologie. Na verschillende banen te hebben gehad begon ze in 1995 met het schrijven van romans. Haar eerste boek "Mannen en andere rampen" (oorspronkelijke titel: "Männer und andere Katastrophen") werd verfilmd in 1996, met als hoofdrolspeler Heike Makatsch.

Een van haar boeken is de edelsteen-trilogie.

Ze is getrouwd en heeft een zoon, waarmee ze woont in Bergisches Land.

Boeken

Edelstenentrilogie

  1. Robijnrood
  2. Saffie…Lees verder op Wikipedia

Suggesties