Boek
Nederlands

Het eerste boek der dromen

Kerstin Gier (auteur), Merel Leene (vertaler)
+1
Het eerste boek der dromen
×
Het eerste boek der dromen Het eerste boek der dromen
In de reeks:
Silber; 1
Doelgroep:
Vanaf 15 jaar
Genre:
Liv (15, ik-figuur) heeft vaak bijzondere dromen. Als ze over haar stiefbroer en zijn vrienden droomt, blijkt dat zij hetzelfde hebben gedroomd. En dat is nog maar het begin. Vanaf ca. 15 jaar.
Titel
Het eerste boek der dromen
Auteur
Kerstin Gier
Vertaler
Merel Leene
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Dream a little dream
Uitgever
[Alkmaar]: Blossom, [2015] | Andere uitgaves
322 p.
Aantekening
Nederlandse vertaling [uit het Duits]
ISBN
9789020679311 (paperback)

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 150 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

De 15-jarige Liv Silber heeft altijd al bijzondere dromen gehad, maar nu ze voor de zoveelste keer verhuisd is, gebeuren er wel erg vreemde dingen. In haar dromen ontmoet ze haar stiefbroer Grayson en zijn drie vrienden, en overdag blijken zij precies hetzelfde te hebben gedroomd. Ze blijken samen te kunnen dromen. Een van de vrienden, Henry, zoekt Liv regelmatig op in haar dromen, en lijkt net zo verliefd als Liv. Is hij dat ook in de werkelijkheid? Liv raakt betrokken in een gevaarlijk spel, een gevecht met een demon. Gelukkig gelooft Liv niet in demonen. Maar of ze dat kan volhouden… De spanning in dit fantasyverhaal met griezelelementen blijft tot op het laatste moment om te snijden. Tegelijk heeft het verhaal een hoog feel-goodgehalte en blijft het redelijk oppervlakkig. De gezonde nuchterheid van Liv en haar gevoel voor humor bieden een goed tegenwicht tegen het geflirt met het bovennatuurlijke. Het slot laat ruimte voor een vervolg, waarvan het eerste hoofdstuk achterin is afge…Lees verder

Over Kerstin Gier

Kerstin Gier (Bergisch Gladbach, 1966) is een Duits schrijfster, die voornamelijk vrouwenliteratuur schrijft, zowel onder haar echte naam als onder haar pseudoniemen Jule Brand en Sophie Bérard.

Gier werd in 1966 geboren in Bergisch Gladbach, een plaats in de Duitse deelstaat Noordrijn-Westfalen. Ze studeerde Duitse taalkunde, Engelse taalkunde en musicologie, waarna ze begon met de studies bedrijfspedagogiek en communicatiepsychologie. Na verschillende banen te hebben gehad begon ze in 1995 met het schrijven van romans. Haar eerste boek "Mannen en andere rampen" (oorspronkelijke titel: "Männer und andere Katastrophen") werd verfilmd in 1996, met als hoofdrolspeler Heike Makatsch.

Een van haar boeken is de edelsteen-trilogie.

Ze is getrouwd en heeft een zoon, waarmee ze woont in Bergisches Land.

Boeken

Edelstenentrilogie

  1. Robijnrood
  2. Saffie…Lees verder op Wikipedia

Suggesties