Boek
Nederlands
Andere formaten
Toegankelijke formaten:

Robijnrood : eindeloos verliefd

Kerstin Gier (auteur), Merel Leene (vertaler)

Robijnrood : eindeloos verliefd

In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 15 jaar
Heel onverwacht blijkt Gwendolyn (16, ik-figuur), net als enkele van haar familieleden, het tijdreisgen te hebben. Ze komt in het Londen van honderd jaar geleden terecht. Vanaf ca. 15 jaar.
Titel
Robijnrood : eindeloos verliefd
Auteur
Kerstin Gier
Vertaler
Merel Leene
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Duits
Oorspr. titel
Rubinrot
Uitgever
Alkmaar: Blossom Books, [2018] | Andere uitgaven
352 p.
ISBN
9789463491655 (paperback)

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:
Andere talen:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Gwendolyn (16, ik-figuur) lijkt een gewoon meisje dat met haar vriendin het liefst kostuumfilms kijkt. Maar ze is ongewoon: ze blijkt het tijdreisgen te hebben waarvan haar familie dacht dat haar nichtje het had. Die heeft allerlei dingen geleerd voor als ze rond haar 17e in het verleden zou belanden. Gwen daarentegen weet van niets… Gelukkig krijgt ze op haar tijdreizen hulp van de knappe en arrogante Gideon. Maar waarom wil haar moeder niet dat ze de graaf van St. Germain ontmoet? Wie kan ze vertrouwen? Welke missie heeft het geheime genootschap van de Wachters en waarom? De stijl is clichématig en er zit weinig diepgang in dit fantasyverhaal, maar de spanning maakt dat goed. Wie van een echt meisjesboek houdt en niet terugschrikt voor wat bovennatuurlijks, zal dit verhaal snel uitlezen. Het aantrekkelijke roze omslag en de ruime bladspiegel helpen daarbij. Tussen de hoofdstukken staan fragmenten uit oude kronieken, achterin een personenlijst. Eerste deel uit de trilogie ‘Eindeloos …Lees verder

Robijnrood

Zou het niet fijn zijn om door de tijd te kunnen reizen? Na het lezen van dit boek zou je je mening hierover wel eens totaal kunnen herzien. Wat als je door de tijd vliegt tot in 1784 en de mensen toch totaal anders en niet zo vriendelijk zijn? Of erger nog: alleen maar je bloed willen. De zestienjarige Gwen zal je in dit boek meenemen op een avontuurlijke reis, waarbij ze de meest opvallende personages zal tegenkomen.
Het is een onderhoudend verhaal, spannend en niet voorspelbaar waardoor er veel ruimte is voor fantasie. Je geraakt zo meegezogen in het verhaal dat je het in één ruk wil uitlezen. Dit eerste deel van een trilogie smaakt naar meer.
 

Over Kerstin Gier

Kerstin Gier (Bergisch Gladbach, 1966) is een Duits schrijfster, die voornamelijk vrouwenliteratuur schrijft, zowel onder haar echte naam als onder haar pseudoniemen Jule Brand en Sophie Bérard.

Gier werd in 1966 geboren in Bergisch Gladbach, een plaats in de Duitse deelstaat Noordrijn-Westfalen. Ze studeerde Duitse taalkunde, Engelse taalkunde en musicologie, waarna ze begon met de studies bedrijfspedagogiek en communicatiepsychologie. Na verschillende banen te hebben gehad begon ze in 1995 met het schrijven van romans. Haar eerste boek "Mannen en andere rampen" (oorspronkelijke titel: "Männer und andere Katastrophen") werd verfilmd in 1996, met als hoofdrolspeler Heike Makatsch.

Een van haar boeken is de edelsteen-trilogie.

Ze is getrouwd en heeft een zoon, waarmee ze woont in Bergisches Land.

Boeken

Edelstenentrilogie

  1. Robijnrood
  2. Saffie…Lees verder op Wikipedia

Suggesties