Boek
Nederlands
Andere formaten
Toegankelijke formaten:

Wespennest

Kerstin Gier (auteur)
Het leven van een jonge moeder raakt in een stroomversnelling als haar man plotseling aankondigt te willen scheiden.
Onderwerp
Moeders
Titel
Wespennest
Auteur
Kerstin Gier
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Duits
Uitgever
Uithoorn: Karakter, 2009
256 p.
ISBN
9789061124405 (paperback)

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 38 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Constance is een pas gescheiden moeder van twee kinderen; ze probeert een nieuw leven op te bouwen in de Insectenwijk. In de Insectenwijk blijkt een groep perfecte moeders te wonen, die beschikken over perfecte huwelijken en perfecte kinderen. Constance denkt dat ze haar leven weer op de rails kan krijgen door zich bij deze Moedersociety aan te sluiten, maar niets is minder waar. Gelukkig schieten haar nieuwe vriendinnen haar te hulp. Uiteindelijk biedt ze met haar vriendinnen Trudy, Mimi en Anne tegenwicht aan de Moedersociety, en blijkt ze haar leven prima weer zelf op te kunnen pakken. De Duitse schrijfster Kerstin Gier heeft al een hele reeks boeken op haar naam staan in Duitsland; zij weet in dit boek de perfecte toon aan te slaan, haar schrijfstijl is vlot en humoristisch. Je ziet Constance gedurende het verhaal groeien van een onzekere pas gescheiden moeder naar een zelfstandige vrouw die haar leven weer op de rit heeft. Dit eerste deel van 'De moedermaffia' doet uitkijken naar…Lees verder

Over Kerstin Gier

Kerstin Gier (Bergisch Gladbach, 1966) is een Duits schrijfster, die voornamelijk vrouwenliteratuur schrijft, zowel onder haar echte naam als onder haar pseudoniemen Jule Brand en Sophie Bérard.

Gier werd in 1966 geboren in Bergisch Gladbach, een plaats in de Duitse deelstaat Noordrijn-Westfalen. Ze studeerde Duitse taalkunde, Engelse taalkunde en musicologie, waarna ze begon met de studies bedrijfspedagogiek en communicatiepsychologie. Na verschillende banen te hebben gehad begon ze in 1995 met het schrijven van romans. Haar eerste boek "Mannen en andere rampen" (oorspronkelijke titel: "Männer und andere Katastrophen") werd verfilmd in 1996, met als hoofdrolspeler Heike Makatsch.

Een van haar boeken is de edelsteen-trilogie.

Ze is getrouwd en heeft een zoon, waarmee ze woont in Bergisches Land.

Boeken

Edelstenentrilogie

  1. Robijnrood
  2. Saffie…Lees verder op Wikipedia