Boek
Nederlands

Van wie is die staart? : zoekboek

+1
Van wie is die staart? : zoekboek
×
Van wie is die staart? : zoekboek Van wie is die staart? : zoekboek

Van wie is die staart? : zoekboek

Doelgroep:
Vanaf 3-5 jaar
Zoekplaten met planten en dieren op groot formaat. Bevat ook telopdrachten.
Onderwerp
Dieren
Titel
Van wie is die staart? : zoekboek
Auteur
Kerstin Zabransky
Taal
Nederlands
Editie
1
Uitgever
Hasselt: Clavis, 2013
[16] p. : ill.
ISBN
9789044818413 (hardback)
Plaatsingssuggestie
Zoekboeken (ZIZO)

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Zoek- en ontdekprentenboek gesitueerd in de wildernis. Elke prent is over een dubbele pagina gedrukt en staat vol planten en dieren. Er is geen verhaal, maar bij elke illustratie staan enkele vragen. Het verbindende element zit in de herhaling van enkele dieren en een staart, waarvan pas op het eind duidelijk wordt aan wie die toebehoort. De vierregelige tekst is steeds in een benedenhoek van de prent gedrukt en nodigt uit tot kijken, zoeken en tellen. De telhoeveelheden zijn echter te groot en soms, als de te tellen voorwerpen heel klein zijn, te moeilijk voor jonge kleuters. De contourloze tekeningen zijn frisgekleurd en detailrijk. Het geheel doet erg 'vol' aan door de herhalingen; dit maakt het zoeken een uitdaging. Verzorgde uitgave op ruim A4-formaat en mat papier, met een kleurige, uitnodigende illustratie voorop. Voorlezen, samen bekijken en zoeken vanaf ca. 4 jaar.

Van wie is die staart?

In dit bijzondere zoekboek bevinden we ons de hele tijd in het midden van de natuur. Elke prent is voorzien van een viertal vragen over wat er allemaal te zien is.
Over de tekst kunnen we kort zijn: die is houterig en jammer genoeg behoorlijk inspiratieloos. Je kan je natuurlijk afvragen of een zoekboek voorzien moet zijn van prachtige verzen, maar het lijkt me wel een pluspunt. Bijzondere zoekitems: een sinaasappel die altijd terugkeert en een vossenstaart die achteraf vreemd genoeg van een meisje blijkt te zijn.
De illustraties zijn gestileerd en hebben een sterke grafische kant. Het kleurenpalet is quasi oneindig. De manier waarop de natuur is weergegeven doet van ver denken aan de prenten van Charley Harper.