Titel
The postman
Regisseur
Kevin Costner
Naar het werk van
David Brin
Componist
James Newton Howard 1951-
Scenarist
Eric Roth Brian Helgeland
Taal
Engels
Uitgever
Plaats van uitgave onbekend: Warner Home Video, 1998
1 dvd-video
Oorspr. opname
1997
Speelduur
ca. 170 min.
Aantekening
Engels gesproken, nagesynchroniseerd in het Duits en Spaans Ondertiteling : Engels, Duits, Spaans, Nederlands, Zweeds, Noors, Deens, Fins, Portugees, Hebreeuws, Pools, Grieks, Tsjechisch, Turks, Hongaars, IJslands, Kroatisch, Frans, Italiaans, Engels voor slechthorenden en Duits voor slechthorenden
EAN
7321931155199

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 9 keer in Vlaamse bibliotheken

Over Kevin Costner

Kevin Michael Costner (Lynwood (Californië), 18 januari 1955) is een Amerikaans filmacteur, -regisseur, die ook zelf films produceert en daarnaast is hij zanger.

Carrière

Hij brak definitief door in Hollywood door zijn hoofdrol als Elliot Ness in The Untouchables van Brian DePalma, naast sterren als Robert De Niro, Sean Connery en de toen onbekende Andy Garcia. Costners grootste hit was Dances with Wolves, waar hij niet alleen de hoofdrol in had, maar die ook door hem geregisseerd werd, en waarvan hij een van de twee producenten was. De film werd in 1990 genomineerd voor 12 Oscars en won er uiteindelijk zeven. Ook de films JFK en The Bodyguard waren kassuccessen.

De sciencefictionfilms Waterworld en The Postman, waarin Costner de hoofdrol speelde, flopten echter. The Postman kreeg in 1997 zelfs een 'Golden Raspberry'.

Costner heeft een ster in de Hol…Lees verder op Wikipedia

Suggesties

Publicaties over dit werk in de bibliotheek