Boek
Nederlands

Ik verzin dit niet : levenslessen

Kevin Hart (auteur), Neil Strauss (auteur)

Ik verzin dit niet : levenslessen

Autobiografie van de Amerikaanse stand up comedian (1979).
Onderwerp
Hart, Kevin
Titel
Ik verzin dit niet : levenslessen
Auteur
Kevin Hart Neil Strauss
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
I can't make this up
Editie
1
Uitgever
Utrecht: Kosmos Uitgevers, copyright 2017
418 p., [6] p. platen : illustraties
ISBN
9789021566399 (paperback)
Plaatsingssuggestie
798.55 (SISO) Acteurs - Regisseurs ; Acteurs - Regisseurs (ZIZO)

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 2 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

'Ik verzin dit niet' is het levensverhaal van Kevin Hart (1979), opgetekend door zijn ghostwriter Neil Strauss, redacteur van Rolling Stone en columnist van de New York Times. Kevin Hart is een van de meest succesvolle en bestbetaalde stand up comedians van de Verenigde Staten. Op een redelijk onderhoudende manier vertelt hij hoe hij is gekomen tot waar hij nu is. Dat gebeurt in de vorm van korte hoofdstukken, zogenaamde levenslessen. Wat hij aan zijn lezers wil leren is nogal clichématig en weinig verrassend, maar de verhalen zelf zijn wel leuk, althans voor wie Kevin Hart kent en grappig vindt. Voorzien van een aantal zwart-witfoto's.

Over Kevin Hart

CC BY-SA 2.0 - Foto van/door Eva Rinaldi

Kevin Darnell Hart (Philadelphia (Pennsylvania), 6 juli 1979) is een Amerikaanse acteur, komiek, regisseur, producent en schrijver.

Carrière

Na de middelbare school verhuisde Kevin Hart naar New York om verder te leren en na twee jaar studeerde hij af. Hij woonde daarna in Brockton en werkte als schoenenverkoper. Kort hierna begon hij zijn carrière als komiek. Als amateur stand-upkomiek won hij wedstrijden op lokale podia en hij nam ontslag als schoenenverkoper om beroepskomiek te worden. Hij kwam terecht bij een aantal comedyclubs in de VS, waaronder The Comedy Store en Caroline's on Broadway. Hart gebruikte de ervaringen van het opgroeien onder moeilijke omstandigheden op een grappige manier in zijn optredens.

In het jaar 2000 bood Judd Apatow hem een acteerrol aan in de tv-serie Undeclared. De serie duurde één seizoen, maar Hart werd gecast voor Scary Movie 3, Scary Mov…Lees verder op Wikipedia