Wat betekenen bomen voor onze wereld? Lees, knutsel en ontdek via proefjes van alles over bomen. Met veel kleurenillustraties. Makkelijk te lezen. Vanaf ca. 8 t/m 11 jaar.
Titel
Bomen
Auteur
Kevin Warwick
Illustrator
Pau Morgan
Vertaler
Sabine Van Humbeeck
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Trees
Uitgever
Antwerpen: Klavertjevier, 2019
64 p. : ill.
ISBN
9789403209081 (paperback)
Plaatsingssuggestie
588.1 (SISO) Bomen (ZIZO)

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Bomen staan centraal in dit deel van de serie 'Wondere wereld'* waarin kinderen worden aangemoedigd om de wereld om hen heen van dichtbij te ontdekken. Na de inhoudsopgave wisselen gedichten, informatie, weetjes, experimenten en knutselideeën elkaar af. De spreads zijn kleurrijk met (veel) korte teksten en eenvoudig ogende illustraties in kleurrijke vlakken. Aan bod komen onder andere: kijken naar bladeren, bladeren verzamelen, van zaad tot boom, wat geven bomen ons, bomen en de klimaatopwarming en maak zelf papier. De vele onderwerpen, tekstsoorten en teksten kunnen wat overweldigend en te prikkelend zijn. Toch vormt het boek een geheel, met name door het kleurgebruik. Een boek om zelf in te bladeren of met behulp van een begeleider door te nemen. Dat laatste is zeker handig bij het uitvoeren van de experimenten en knutselideeën. Achterin staan een woordenlijst, register en een bijlage met sjabloon en invullijst (om gegevens over bomen te noteren). Leuke afwisselende uitgave om kinde…Lees verder

Over Kevin Warwick

Kevin Warwick (Coventry, 9 februari 1954) is een Brits wetenschapper en hoogleraar in de cybernetica bij de Universiteit van Reading. Daarnaast heeft hij aan Somerville College, Oxford, gedoceerd. Hij is waarschijnlijk het bekendst vanwege zijn onderzoek naar directe verbindingen tussen computersystemen en het menselijke zenuwstelsel. Ook heeft hij veel onderzoek op het gebied van robotica gedaan.

Publicaties

Warwich heeft een aantal boeken, artikelen en papers geschreven. Een aantal daarvan zijn:

  • 2001, Warwick, Kevin, QI: The Quest for Intelligence. Piatkus Books. ISBN 0749922303.
  • 2004, Warwick, Kevin, I, Cyborg. University of Illinois Press. ISBN 0252072154.
  • 2004, Warwick, Kevin, March of the Machines: The Breakthrough in Artificial Intelligence. University of Illinois Press. ISBN 0252072235.
  • Lees verder op Wikipedia