Boek
Nederlands
Andere formaten
Toegankelijke formaten:

Het geschenk van Donkerhol

Kieran Larwood (auteur), David Wyatt (illustrator), Sofia Engelsman (vertaler)
+1
Het geschenk van Donkerhol
×
Het geschenk van Donkerhol Het geschenk van Donkerhol
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 9-11 jaar
Podkin Eenoor moet opnieuw de strijd aangaan met de Goroms om een geschenk van de Godin terug te winnen. Vanaf ca. 9 jaar.
Onderwerp
Konijnen
Titel
Het geschenk van Donkerhol
Auteur
Kieran Larwood
Illustrator
David Wyatt
Vertaler
Sofia Engelsman
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
The gift of Dark Hollow
Uitgever
Haarlem: Gottmer, © 2017
310 p. : ill.
ISBN
9789025767204 (hardback)

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

De oude konijnenbard vertrekt uit de burcht omdat het er niet veilig voor hem is. Samen met het jonge konijn Roe, die ook bard wil worden, vertrekken ze naar een Festival. Onderweg vervolgt de bard het avonturenverhaal van Podkin Eenoog die met vrienden op zoek gaat naar de geschenken van de Godin omdat die van pas kunnen komen in hun strijd tegen de bloeddorstige Goroms. Ook in dit tweede deel van de trilogie* over het beroemde konijn Podkin Eenoor staat de raamvertelling over de avonturen van Podkin centraal. Het is een vervolg op het eerste deel dat summier samengevat wordt door de bard. De vertelling is onderhoudend en is regelmatig spannend. Het open eind laat zien dat de strijd tegen de Goroms nog niet gestreden is. Het taalgebruik is niet moeilijk en het verhaal goed te volgen voor de doelgroep. Verzorgde uitgave met titel in reliëfopdruk, een prettig leesbare bladspiegel en diverse sfeervolle zwart-witte potloodtekeningen. Vanaf ca. 9 jaar.

Podkin Eenoor

De legende van Podkin gaat verder in dit tweede deel. De bard, die we reeds kennen uit het eerste deel, vertelt het verhaal van Podkin Eenoor verder aan zijn leerling Roe. Samen zijn ze onderweg naar de jaarlijkse bijeenkomst van alle barden uit de Vijf Rijken. Met andere woorden: ze zijn onderweg naar het Festival van Klaroen. Daar gaan ze een leermeester, een betere dan de bard, zoeken voor Roe. Tijdens de tocht naar het festival is er tijd genoeg om te vertellen. Roe hangt aan zijn lippen en slorpt het verhaal op ... Podkin, zijn zus Paz en broer Poek zitten samen met een heleboel andere geredde konijnen vast in Donkerhol, de oude burcht van Krum. Ze mogen dan wel nog leven, ze hebben veel meer monden te voeden dan voordien en de winter is hard. Bovendien zijn er heel wat konijnen ernstig ziek, zoals de moeder van Podkin. Gelukkig was Brigid, de bosheks, nog steeds bij hen om hen bij te staan met raad en daad. De situatie zoals ze nu is in Donkerhol, kan niet eeuwig blijven dure…Lees verder