Strip
Nederlands

Zachte dwang

Kim Duchateau (auteur)
Titel
Zachte dwang
Auteur
Kim Duchateau 1968-
Taal
Nederlands
Uitgever
Leuven: Oogachtend, 2008 | Andere uitgaves
[46] p. : ill.
ISBN
9789077549445

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 50 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Kim Duchateau heeft na vele jaren ploeteren en massa's publicaties in evenveel small-presstijdschriften, en later kranten en magazines, eindelijk de status van bekende Vlaamse sriptekenaar bereikt. In 2007 zorgde zijn bekroning met de stripprijs 'de Gouden Adhemar' voor een absolute doorbraak, en anno 2008 vind je hem niet alleen in 'De Morgen' en 'P-magazine', maar ook in talloze albumuitgaven.

Op het moment van schrijven ligt niet alleen onderhavige nieuwe bundeling van de belevenissen van zijn stripvamp Esther Verkest in de schappen, maar ook het fijne Antisol, een tekstloos, ernstig en origineel zwart-witstripje. Deze productiviteit en het brede spectrum van zijn strips typeren de maker helemaal. Wie Kim slechts van een enkele publicatie kent, kan hem al snel afdoen als een gemiddelde cartoonist, maar in een album als dit zie je hoe hij zich amuseert met stijlen, experimentjes en probeersels. Hoewel zijn stijl ondertussen zeer herkenbaar is, is deze auteur dus geen 'one t…Lees verder

Over Kim Duchateau

Kim Duchateau (Sint-Truiden, 1968) is een Vlaams striptekenaar, cartoonist, illustrator, animatiefilmtekenaar, muzikant en schrijver.

Zijn bekendste figuren zijn "Aldegonne" en "Esther Verkest".

Carrière

Kim Duchateau studeerde animatiefilm op de KASK in Gent van 1989 tot 1993. Kim Duchateau is een productieve en inventieve striptekenaar, cartoonist en illustrator. Hij hoort net als Nix en Jeroom thuis in Kamagurka's stripschool.

Hij tekent en tekende cartoons voor onder andere de Morgen, de Standaard, Knack, De Zondag en P-Magazine, Ook verschijnt zijn werk in het buitenland: L'echo des Savanes, Playboy, Fluide Glacial, NRC Handelsblad, Stripglossy en Zone 5300. Tegenwoordig tekent hij cartoons voor VRT NWS, dS Avond, Apache en Bruzz. Zijn strip Esther wordt gepubliceerd in Eppo, Playboy (Nederland en Duitsland) en Woef. Aldegonne verschijnt ook nog steeds in Stripgids…Lees verder op Wikipedia