Boek
Nederlands

De wortels van de wereld

Kirstin Vanlierde (auteur), Jurgen Walschot (illustrator)
Doelgroep:
Vanaf 9-11 jaar
Robin blijft staan met zijn zintuigen wijd open. Hij ruikt aarde en de scherpe geur van vocht in de spleten van steen. Met voorzichtige vingers tast hij langs de wanden van de grot. Een onverwacht schijnsel laat hem opkijken. Hij ziet zijn eigen vingers, zwart afgetekend tegen de rood oplichtende rotswand. In zijn hoofd juicht Ree: Ik wist wel dat je het kon! Geschrokken laat Robin de rots los. H
Onderwerp
Vriendschap, Natuur
Titel
De wortels van de wereld
Auteur
Kirstin Vanlierde
Illustrator
Jurgen Walschot
Taal
Nederlands
Uitgever
Kalmthout: Van Halewyck, 2020
155 p. : ill.
Aantekening
De wortels van de wereld is een vervolg op De serres van Mendel, maar kan ook los gelezen worden.
ISBN
9789463832038 (hardback)

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 50 keer in Vlaamse bibliotheken

Over Kirstin Vanlierde

Kirstin Vanlierde (Gent, 8 november 1977) is een Belgische schrijver van kinderboeken.

Leven

Als kind deed Vanlierde niets liever dan verhalen verzinnen, maar ze uitschrijven en afwerken deed ze vaker niet dan wel. Jaren later, wanneer ze haar diploma Germaanse Taal- en Letterkunde aan de UGent behaald had, lukt dat wel. Schrijven is ze ook altijd zonder tekstverwerker en met pen en papier blijven doen. Haar job als auteur combineert ze met lesgeven – Nederlands en Engels in de derde graad van het technisch onderwijs.

Werk

Vanlierde debuteerde in 2004 met Als een spiegel. Daarin ontmoet een celliste een blinde pianist. Communiceren doen ze woordeloos, via de muziek, en toch blijken ze dingen te horen, weten en zien van elkaar – meer dan hen lief is. Zo speelt ze subtiel met de grens tussen ‘ik’ en ‘de ander’. Uit dit boek blijkt Vanlierdes interesse voor het bovennatuurlijke.

Na ha…Lees verder op Wikipedia