Boek
Nederlands
Andere formaten
Toegankelijke formaten:

Yuma : een toekomstroman

+1
Yuma : een toekomstroman
×
Yuma : een toekomstroman Yuma : een toekomstroman

Yuma : een toekomstroman

Doelgroep:
Vanaf 12-14 jaar
Sequoia is uit het ondergrondse Eden ontsnapt. In het Buitenland reageert men vijandig op haar komst. Via de gids Ginko zoekt Sequoia toenadering tot de leiders van het Buitenland. Maar dan duiken twee nieuwe Edenlingen op. Kan Sequoia een brug slaan tussen de vijanden?
Titel
Yuma : een toekomstroman
Auteur
Kirstin Vanlierde
Taal
Nederlands
Editie
1
Uitgever
Leuven: Davidsfonds /Infodok, 2012
230 p.
Aantekening
Vervolg op: Sequoia
ISBN
9789059084315 (paperback)

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 150 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Maarian van de ondergrondse maatschappij Eden is in het geheim naar de vreemde bovenwereld ‘Buitenland’ getrokken, die volgens de Edelingen sinds de Grote Oorlog volledig onbewoonbaar moet zijn. Deze wereld wantrouwt Maarian en hun Geschrift voorspelt een tweede oorlog door haar komst. Door de enorme verschillen in cultuur en de vastgeroeste vooroordelen ontstaat een gespannen situatie. Als nog twee Edelingen de reis naar Boven ondernemen, treedt Maarian op als tolk, met als doel beide volkeren tot elkaar te brengen. De Buitenlanders Ginko en Abbas steunen haar hierin. Ondertussen probeert een groepje Edelingen in het geheim de gevestigde orde in Eden te ondermijnen. Tweede deel* over een toekomstige wereld, verstrikt in starre denkbeelden en gevoelens van superioriteit, macht en verborgen waarheden. De hoofdpersoon Maarian stijgt boven zichzelf uit, ziet het grotere geheel en toont wijsheid, moed en tolerantie. Opgebouwd uit drie delen met epiloog. Dit boek onderscheidt zich door een…Lees verder

Yuma

'Yuma' is het vervolg op 'Sequoia' dat in 2010 verscheen. Maarian (of Sequioa) is nog steeds bovengronds in het Buitenland. Ze probeert tot een gesprek te komen met de mensen die het land besturen, maar het feit dat er opnieuw twee mensen uit Eden boven gekomen zijn, zorgt ervoor dat dit niet van een leien dakje loopt. Gelukkig heeft ze haar gidsen Ginko en Abbas die haar blijven steunen en die ook een aantal deuren voor haar openen. Ze ontdekt waarom de Buitenlanders zo negatief tegenover haar staan. Uit haar verontwaardiging over het verleden put ze kracht om tot het uiterste te gaan zodat ze een verzoening kan bewerkstelligen tussen de twee volkeren.
Yuma' begint met een proloog waarin op anderhalve bladzijde het verhaal van 'Sequoia' in vogelvlucht verteld wordt. Deze proloog brengt je onmiddellijk opnieuw in de sfeer van het verhaal en zorgt ervoor dat je moeiteloos de draad kan oppikken. 'Yuma' is een echt vervolg op het eerste boek en zelfs met deze proloog is dit deel ni…Lees verder

Over Kirstin Vanlierde

Kirstin Vanlierde (Gent, 8 november 1977) is een Belgische schrijver van kinderboeken.

Leven

Als kind deed Vanlierde niets liever dan verhalen verzinnen, maar ze uitschrijven en afwerken deed ze vaker niet dan wel. Jaren later, wanneer ze haar diploma Germaanse Taal- en Letterkunde aan de UGent behaald had, lukt dat wel. Schrijven is ze ook altijd zonder tekstverwerker en met pen en papier blijven doen. Haar job als auteur combineert ze met lesgeven – Nederlands en Engels in de derde graad van het technisch onderwijs.

Werk

Vanlierde debuteerde in 2004 met Als een spiegel. Daarin ontmoet een celliste een blinde pianist. Communiceren doen ze woordeloos, via de muziek, en toch blijken ze dingen te horen, weten en zien van elkaar – meer dan hen lief is. Zo speelt ze subtiel met de grens tussen ‘ik’ en ‘de ander’. Uit dit boek blijkt Vanlierdes interesse voor het bovennatuurlijke.

Na ha…Lees verder op Wikipedia