Boek
Nederlands

Jan Toorop : het lied van de tijd

Kitty Crowther (auteur)
+1
Jan Toorop : het lied van de tijd
×
Jan Toorop : het lied van de tijd Jan Toorop : het lied van de tijd

Jan Toorop : het lied van de tijd

Doelgroep:
Vanaf 3-5 jaar
Genre:
Jan (11) vertrekt alleen naar Nederland om er naar school te gaan. Maar het liefst wil hij tekenen. Prentenboek over het leven en werk van de kunstenaar Jan Toorop (1858-1928). Met kleurrijke illustraties in de stijl van de schilder. Vanaf ca. 4 t/m 7 jaar.
Onderwerp
Kunst, Toorop, Jan
Titel
Jan Toorop : het lied van de tijd / tekst en illustraties Kitty Crowther
Auteur
Kitty Crowther
Taal
Nederlands
Uitgever
Amsterdam: Leopold, 2016
[26] p. : ill.
ISBN
9789025869519 (hardback)
Plaatsingssuggestie
Kunst (ZIZO)

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 50 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Johannes (later Jan) wordt lang geleden geboren op een klein eiland in de tropen. Bioscoop bestond nog niet, maar wel het schaduwspel waarin met wajangpoppen mysterieuze verhalen werden verteld over goden, prinsen en prinsessen. Jan is elf jaar oud als hij alleen naar Nederland wordt gestuurd om naar school te gaan. Aan boord begint hij te tekenen, dat helpt tegen zijn verdriet. En twee prinsessen uit het schaduwspel reizen met hem mee. Adembenemend mooi en mysterieus kinderkunstboek ter gelegenheid van de tentoonstelling Jan Toorop* in het Gemeentemuseum Den Haag (zestiende deel in de reeks). Veel bekroonde auteur/illustrator schept in kleurpotlood een magische wereld waarin zij op knappe wijze haar tekenhand en de stijl van Toorop verweeft: de lijnen, de kleuren, de vrouwen, composities verwijzen soms letterlijk (titel) soms verscholen naar Toorops beroemde werk. De weinige tekst (het verhaal staat op één bladzijde) opent de deur tot het verhaal, de prenten doen de rest. Dit fraaie,…Lees verder

Over Kitty Crowther

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door Prolineserver (talk)

Kitty Crowther (Brussel, 4 april 1970) is een Belgisch illustrator en auteur van Franstalige jeugdliteratuur.

Na het behalen van haar graduaat in Plastische Kunsten aan het Institut Saint-Luc te Brussel, begon ze eerst met illustreren en daarna met het publiceren van teksten. In 2006 werd haar de driejaarlijkse Grote Prijs van de Franse Gemeenschap van België toegekend. De Astrid Lindgren Memorial Award (ALMA), voor haar gehele werk, kreeg zij in 2010. De daaraan verbonden prijs van vijf miljoen Zweedse kronen is wereldwijd de grootste prijs die een auteur of illustrator van kinder- of jeugdboeken in de wacht kan slepen.

Zij is onder meer bekend om haar serie Poka & Mine,die ze begon in 2005.

Publicaties

Kitty Crowther werkte aan de volgende boeken als illustrator of als schrijver:

Suggesties