Boek
Nederlands

Mini gaat naar de film : een avontuur van Mini en haar papa

Kitty Crowther (auteur)

Mini gaat naar de film : een avontuur van Mini en haar papa

Doelgroep:
Vanaf 3-5 jaar
Genre:
Het kleine insect Mini gaat met haar vader naar de film; alle knuffels moeten mee. Prentenboek met eenvoudige, humoristische tekeningen in kleur. Vanaf ca. 3 jaar.
Onderwerp
Film, Knuffels
Titel
Mini gaat naar de film : een avontuur van Mini en haar papa
Auteur
Kitty Crowther
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Frans
Oorspr. titel
Poka & Mine au cinéma
Uitgever
Amsterdam: Querido, 2007
[36] p. : ill.
ISBN
90-451-0382-6 9789045103822 (hardback)
Plaatsingssuggestie
Knuffels (ZIZO)
Andere talen:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Na 'Mini wordt wakker'* weer een geslaagd verhaaltje over het mini-insect Mini en haar papa. Mini verveelt zich en is dolgelukkig wanneer ze met haar vader naar de bioscoop mag. Alle knuffels moeten mee. Veel rust krijgt papa niet, want Mini heeft dorst en is bovendien knuffel Sila kwijt! De eenvoudige en toch gedetailleerde potloodtekeningen van de vaak bekroonde (o.a. tweevoudig Zilveren Penseelwinnares) Kitty Crowther blijven boeien. Mini en haar papa vliegen naar de bioscoop, hebben truitjes en jassen met extra armsgaten en drinken narcissensap. Op de linkerpagina staat de bondige, een- tot vierregelige tekst, op de rechterpagina vinden we steeds de personages terug in vrijstaande illustraties met kleurpotlood: zwarte insecten in een kleurig decor van bonte bioscoopstoelen en excentrieke figuranten. Dit leuke voorlees- en kijkverhaal in klein formaat is geschikt voor peuters en jonge kleuters, maar zal zeker ook de volwassen voorlezers kunnen plezieren. Vanaf ca. 3 jaar.

Mini gaat naar de film

Een tweede boek, een tweede ‘avontuur’ over het vliegje Mini en haar papa (Eerst verscheen ‘Mini wordt wakker’, 2006), in een bijzonder leuk en atypisch prentenboekformaat. Mini verveelt zich als papa binnenkomt en haar uitnodigt om naar de film te gaan. Mini is door het dolle heen. Ze verzamelt al haar knuffels, want die zijn nog nooit naar de film geweest. Mini staat er op dat papa ook voor hen een kaartje koopt. Elke knuffel krijgt een stoel, maar daar is papa het niet mee eens. Vol ongeduld wacht Mini het begin van de film af … Maar van film kijken krijg je zo’n dorst. En al die knuffels krijgen ook dorst! Oeps! Mini is een knuffel kwijt. Gelukkig vindt ze haar knuffel terug aan de bar. Of Mini veel van de film gezien heeft, is niet belangrijk. Aan het einde verkondigt ze dat ze film zo leuk vindt, en hier bedoelt Mini overduidelijk het ganse gebeuren … Een prachtig boek! In de tekst staat het hoogst noodzakelijke te lezen. De rest van het verhaal lees je in de tekeningen. Mooie, …Lees verder

Over Kitty Crowther

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door Prolineserver (talk)

Kitty Crowther (Brussel, 4 april 1970) is een Belgisch illustrator en auteur van Franstalige jeugdliteratuur.

Na het behalen van haar graduaat in Plastische Kunsten aan het Institut Saint-Luc te Brussel, begon ze eerst met illustreren en daarna met het publiceren van teksten. In 2006 werd haar de driejaarlijkse Grote Prijs van de Franse Gemeenschap van België toegekend. De Astrid Lindgren Memorial Award (ALMA), voor haar gehele werk, kreeg zij in 2010. De daaraan verbonden prijs van vijf miljoen Zweedse kronen is wereldwijd de grootste prijs die een auteur of illustrator van kinder- of jeugdboeken in de wacht kan slepen.

Zij is onder meer bekend om haar serie Poka & Mine,die ze begon in 2005.

Publicaties

Kitty Crowther werkte aan de volgende boeken als illustrator of als schrijver: