Boek
Nederlands

Echt gigantisch dat heelal

Kjartan Poskitt (auteur), Daniel Postgate (illustrator)
+1
Echt gigantisch dat heelal
×
Echt gigantisch dat heelal Echt gigantisch dat heelal
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 9-11 jaar
Op humoristische wijze wordt informatie gegeven over ons zonnestelsel en de bouw van het heelal. Met vrolijke zwartwitte tekeningen. Vanaf ca. 11 jaar.
Onderwerp
Heelal
Titel
Echt gigantisch dat heelal / Kjartan Poskitt ; geill. door Daniel Postgate
Auteur
Kjartan Poskitt
Illustrator
Daniel Postgate
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
The gobsmacking galaxy
Editie
9
Uitgever
Alkmaar: Kluitman, [2009?] | Andere uitgaven
189 p. : ill.
ISBN
9789020605082 (paperback)
Plaatsingssuggestie
552 (SISO) Sterren - Planeten - Ruimtevaart (ZIZO)

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Dit boekje behandelt op een erg humoristische en speelse manier de sterrenkunde: wat is er te zien aan de hemel, de bouw van ons zonnestelsel met beschrijving van de planeten en de maan, het heelal, ruimtevaart, en over mogelijk leven op andere planeten. Een en ander gebeurt op een heel leuke wijze, met veel cartoonachtige zwartwitte tekeningetjes en een zeer aansprekend taalgebruik (hardstikke gaaf!). De auteur heeft wetenschappelijke programma's gepresenteerd, maar was ook presentator bij populaire kinderprogramma's op de TV, schreef scripts voor kindermusicals etc. Hij is er op onnavolgbare wijze in geslaagd allerlei wetenswaardigheden over sterrenkunde op buitengewoon leuke wijze te presenteren. Zelfs over moeilijke dingen als quasars, de 'big bang' en relativiteitstheorie weet hij de jeugdige lezers iets duidelijk te maken. Nuttig is ook dat hij wat vertelt over de on- en bemande vluchten naar de maan, want de huidige jeugd heeft daar nooit iets van meegemaakt. Dit boekje is enig…Lees verder

Over Kjartan Poskitt

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Forde999

Kjartan Poskitt (York, 15 mei 1956) is een Engels kinderboekenschrijver en televisiepresentator. Poskitt studeerde aan de Universiteit van Durham.

Poskitts werken worden voornamelijk uitgegeven door Scholastic, in de serie Murderous Maths. Enkele van deze boeken worden in Nederland uitgegeven door Kluitman, in de serie Waanzinnig om te Weten, samen met soortgelijke boeken van Terry Deary, Nick Arnold en Anita Ganeri. Zijn boeken worden meestal geïllustreerd door Philip Reeve.

Externe links

  • Officiële site
  • Kjartan Poskitt op Kluitman
  • Kjartan Poskitt op Scholastic
Lees verder op Wikipedia