Boek
Nederlands
Andere formaten
Toegankelijke formaten:
Op een stortplaats voor geruimde sneeuw wordt het verminkte lijk van een vroegere crimineel en werkloze lasser gevonden; zijn broer, een veelpleger, probeert de moord op eigen houtje te wreken.
Titel
De dode in de sneeuw / Kjell Eriksson ; uit het Zweeds vertaald door Tine P.G. Jorissen-Wedzinga
Auteur
Kjell Eriksson
Vertaler
Tineke Jorissen-Wedzinga
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Zweeds
Oorspr. titel
Prinsessan av Burundi
Editie
4
Uitgever
Breda: De Geus, 2012 | Andere uitgaves
349 p.
ISBN
9789044522556 (hardback)

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 100 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Kjell Eriksson probeert zich met zijn tweede in het Nederlands vertaalde politiethriller rond rechercheur Ann Lindell in de rij van Zweedse thrillerauteurs te plaatsen.

December 2001 in Uppsala: op een stortplaats wordt het verminkte lijk van John Jonsson gevonden, een vroegere crimineel en werkloze lasser, die eigenlijk alleen voor zijn gezin en zijn aquarium met bijzondere Afrikaanse vissen leefde. Zijn broer Lennart accepteert de dood van zijn broer niet en poogt die op eigen houtje te wreken. Tegelijkertijd begint de politie met een onderzoek van de maatschappelijke omgeving van John, in de hoop de moordenaar op te sporen. Ann Lindell is echter nog met zwangerschapsverlof en moet het speurwerk aan haar collega Ola Haver overlaten. Er schijnt zeer veel geld met de zaak gemoeid te zijn, en Ann Lindell gaat tegen beter weten in toch aan de slag...

De schrijvende hovenier Kjell Eriksson heeft met veel psychologisch inlevingsvermogen een thriller geschreven, waarin het de…Lees verder
In december 2001 in Uppsala wordt op een stortplaats voor geruimde sneeuw het verminkte lijk van John Jonsson gevonden, een vroegere crimineel en werkloze lasser, die eigenlijk alleen voor zijn gezin en zijn aquarium met bijzondere Afrikaanse vissen leefde. Zijn broer Lennart is een veelpleger, die de dood van zijn broer op eigen houtje poogt te wreken. De alleen opvoedende Ann Lindell is nog met zwangerschapsverlof en moet het speurwerk aan haar collega Ola Haver overlaten. Zeer veel geld schijnt een rol te spelen en Ann Lindell gaat tegen beter weten in toch aan de slag. De schrijvende hovenier heeft met veel psychologisch invoelingsvermogen een thriller zonder veel lawaai en actie geschreven, waarin het herkenbare denken en doen van het dagelijkse leven de handeling bepalen. Eriksson heeft zich in de rij van Zweedse thrillerauteurs rond Henning Mankell en Haakan Nesser weten te plaatsen. Kleine druk.