Boek
Nederlands
Andere formaten
Toegankelijke formaten:

De appel van Magritte

Klaas Verplancke (auteur)
+1
De appel van Magritte
×
De appel van Magritte De appel van Magritte

De appel van Magritte

Doelgroep:
Vanaf 6-8 jaar
Genre:
René weet niet wat hij moet schilderen. In zijn dromen lukt het wel, dan schildert hij appels en hoeden in de vorm van een appel. Prentenboek over de schilder René Magritte (1898-1967), met paginagrote kleurenillustraties naar zijn werk. Vanaf ca. 5 t/m 7 jaar.
Titel
De appel van Magritte / tekst en ill. Klaas Verplancke
Auteur
Klaas Verplancke
Taal
Nederlands
Uitgever
Tielt: Lannoo, 2016
[34] p. : ill.
ISBN
9789401439268 (hardback)

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:
Andere talen:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Prentenboek (ruim A4-formaat) over het leven en werk van de Belgische kunstschilder en surrealist René Magritte (1898-1967). René weet niet wat hij moet schilderen, maar in zijn dromen heeft hij ideeën genoeg. Daarin schildert hij nieuwe dingen, zoals een 'twijp', half twijg en half pijp. Hij schildert het onmogelijke alsof het mogelijk is. De veelal paginagrote illustraties in een heldere, rustige tekenstijl, bevatten expliciete verwijzingen naar Magrittes werk zoals de appel en de pijp. Bij de illustraties staat telkens een korte tekst van één of twee zinnen. Aan het eind van het boek is een opdracht opgenomen waarin elementen van zes schilderijen van Magritte in de illustraties moeten worden opgespoord. Ten slotte volgt een korte biografie van Magritte. De illustrator en prentenboekenmaker Klaas Verplancke werkte mee aan ruim honderd publicaties en is verschillende malen onderscheiden. Dit prentenboek maakte hij in opdracht van het MOMA, The Museum of Modern Art in New York. Onder…Lees verder

Over Klaas Verplancke

Klaas Verplancke (Zwevegem, 21 juni 1964) is een Vlaams illustrator en auteur.

Biografie

Verplancke is een van de bekendste Vlaamse illustratoren. Hij illustreert onder meer voor tijdschriften en maakt boeken voor alle leeftijden en genres. Hij won verscheidene belangrijke prijzen in binnen- en buitenland.

Hij studeerde publicitaire grafiek en fotografie aan het Sint-Lucas Instituut te Gent. Na zijn studies bevorderde hij de mentale en fysieke lenigheid van Belgische soldaten als vormgever van het militaire weekblad VOX. Later ging hij de reclame maken voor mayonaise, aambeienzalf en kiekendraad. Na een eindeloze reeks publicaties en boeken in 60 vertalingen is Klaas een internationaal veelgeprezen illustrator die nu en dan eens schrijft. Vaak om te lachen, soms ook ernstig maar elke dag beter dan gisteren.

Nadat hij met heel wat Vlaamse en Nederlandse auteurs had samengewerkt, begon Klaas Verplancke in 1996 zelf o…Lees verder op Wikipedia