Boek
Nederlands

Wat doet baby?

Klaas Verplancke (auteur)
+1
Wat doet baby?
×
Wat doet baby? Wat doet baby?
Doelgroep:
Vanaf 0-2 jaar
Genre:
Vierkant hardkartonnen prentenboekje met eenvoudige, dikomlijnde illustraties in rustige kleuren over de dagelijkse bezigheden van een baby. Vanaf ca. 1 jaar.
Onderwerp
Baby's
Titel
Wat doet baby?
Auteur
Klaas Verplancke
Taal
Nederlands
Editie
3
Uitgever
Wielsbeke: De Eenhoorn, 2008 | Andere uitgaven
[18] p. : ill.
ISBN
9789073913455 (hardback)
Plaatsingssuggestie
Dagelijks leven (ZIZO)
Andere talen:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Op de eerste linkerpagina zit een baby samen met een badeendje in bad. Boven de illustraties staat: 'in bad gaan'. De vraag die aan dit antwoord en aan deze illustratie voorafgaat, staat op het voorplat: 'Wat doet baby?' Klein, vierkant, hardkartonnen prentenboek met twee afgeronde hoeken. Bij het zien van de afbeelding op elke rechterpagina stel je steeds de titelvraag ('Wat doet baby?'). Na het omslaan van de bladzijde krijgt de lezer het antwoord. De lezer leert te associëren bij een speen, een slabbetje, een flesje, een knuffelbeer, een luier, een rammelaar, een jasje en een bedje. Alle antwoorden verwoorden en verbeelden een activiteit van de baby. De eenvoudige en in rustige kleuren geschilderde illustraties bevatten vrijstaande figuren die een dikke blauwe contourlijn hebben. Ze staan op een sober gekleurde achtergrond van gespikkeld papier, en zijn heel herkenbaar. Doordat het omslaan van de pagina nodig is om het antwoord te zien, wordt er een bepaalde spanning opgeroepen die…Lees verder

Wat doet baby?

Dit stevig gekartonneerde boekje illustreert de voornaamste activiteiten van een baby. Aan de ene kant van de bladzijde staat een voorwerp: een badeendje (op de cover), een fopspeen, een slab ... Op de keerzijde staat wat baby er mee doet of waarmee je dat voorwerp associeert. Zo hoort de fopspeen bij 'huilen' en het jasje bij 'op stap gaan'. De tekeningen zijn sober en duidelijk herkenbaar, ook voor heel jonge kinderen. 'Op stap gaan' zou ik vervangen door 'wandelen'. Het boekje is bestand tegen kinderhandjes en geschikt om samen in te kijken en bij te vertellen vanaf een jaar ongeveer.

Over Klaas Verplancke

Klaas Verplancke (Zwevegem, 21 juni 1964) is een Vlaams illustrator en auteur.

Biografie

Verplancke is een van de bekendste Vlaamse illustratoren. Hij illustreert onder meer voor tijdschriften en maakt boeken voor alle leeftijden en genres. Hij won verscheidene belangrijke prijzen in binnen- en buitenland.

Hij studeerde publicitaire grafiek en fotografie aan het Sint-Lucas Instituut te Gent. Na zijn studies bevorderde hij de mentale en fysieke lenigheid van Belgische soldaten als vormgever van het militaire weekblad VOX. Later ging hij de reclame maken voor mayonaise, aambeienzalf en kiekendraad. Na een eindeloze reeks publicaties en boeken in 60 vertalingen is Klaas een internationaal veelgeprezen illustrator die nu en dan eens schrijft. Vaak om te lachen, soms ook ernstig maar elke dag beter dan gisteren.

Nadat hij met heel wat Vlaamse en Nederlandse auteurs had samengewerkt, begon …Lees verder op Wikipedia