Komt een vrouw bij de dokter

Kluun (auteur), Marian Hoefnagel (bewerker)
Een jonge vrouw krijgt borstkanker; haar man blijft zijn eigen leventje leiden en is haar ontrouw. Verhaal in korte zinnen en gemakkelijke woorden (B1).
Onderwerp
Kanker, Ziekten
Titel
Komt een vrouw bij de dokter
Auteur
Kluun
Bewerker
Marian Hoefnagel
Taal
Nederlands
Editie
2
Uitgever
Amsterdam: Eenvoudig Communiceren, 2012 | Andere uitgaven
168 p.
Aantekening
Kluun is een pseudoniem van Raymond Van de Klundert Vereenvoudigde uitgave
ISBN
9789086960897 (paperback)
TPL Leesboeken

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Het bekende (autobiografische) boek van Kluun, bewerkt voor mensen die moeite hebben met lezen (B1). De zinnen zijn eenvoudig en kort en toch wordt hetzelfde verhaal verteld als in de oorspronkelijke versie: Stijn zal zijn vrouw gaan verliezen aan kanker waardoor er plotseling een einde komt aan zijn fijne leventje. Maar ondanks de ernst van de situatie en de zorg voor zijn doodzieke vrouw en zijn dochtertje blijft hij andere vrouwen versieren tot hij bij ze in bed belandt. Is het afleiding, een verslaving of de pure botheid van een grote egoïst? Kluun beschrijft krachtig hoezeer Stijn heen en weer geslingerd wordt tussen (zelf)medelijden, geilheid en machteloosheid. Hij wil er voor zijn vrouw zijn, maar ook zijn eigen leven blijven leiden en niet toegeven aan de alles verwoestende kanker van zijn vrouw. Moeilijke woorden (zoals euthanasie) zijn vet gedrukt en worden achterin het boek uitgelegd. Voor wie nieuwsgierig is naar deze bestseller, maar aanhikt tegen de wellicht te moeilijke…Lees verder

Over Kluun

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Christel.Loggers

Kluun is het pseudoniem van de Nederlandse schrijver Raymondus Godefridus Norbertus (Raymond) van de Klundert (Tilburg, 17 april 1964).

Loopbaan

Komt een vrouw bij de dokter

Voor hij zich op het schrijven toelegde, was Van de Klundert actief in de marketing. In 2001 verloor hij zijn eerste vrouw Judith op 36-jarige leeftijd aan kanker. Hij verkocht zijn marketingbureau, vertrok met zijn 3-jarige dochter naar Australië en verwerkte zijn ervaringen in zijn debuutroman Komt een vrouw bij de dokter (2003).

Het boek werd bijzonder slecht ontvangen; de meerderheid van de recensenten beoordeelde het als oppervlakkig en bij vlagen ronduit plat. In de buitenlandse media werd het boek beter ontvangen: Der Spiegel schreef over de Duitse vertaling: 'Een bijzonder document (...) een radicale 21e-eeuwse Love Story. Het verhaal wordt in de loop va…Lees verder op Wikipedia