Fotoboek van gerechten, met beschrijvingen van de totstandkoming, van de beroemde Vlaamse Michelinsterren-chefkok Kobe Desramaults.
Onderwerp
Desramaults, Kobe
Taal
Meertalig, Engels, Nederlands
Uitgever
Furnes: Cannibal Publishing, 2017
268 p. : ill.
ISBN
9789492677297 (hardback)
Plaatsingssuggestie
629.2 (SISO) Beroemde koks ; Beroemde koks (ZIZO)

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 25 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

In het imposante boek Kobe Desramaults neemt de Vlaamse chefkok je mee naar een overgangsfase in zijn leven: de laatste maanden van Michelinsterrenstaurant In de Wulf op het Vlaamse platteland en de eerste maanden van zijn nieuwe restaurant Chambre Separée in de stad Gent, dat overigens na drie jaar weer zal sluiten. Dit is vooral een prachtig fotoboek. Impressionistische zwart-witfoto’s van Stefaan Temmerman, kunstzinnige kleurenfoto’s van Piet de Kersgieter van gerechten en sfeervolle voedselstillevens van Sarah Vitale. Desramaults waarschuwt de lezer: dit is géén kookboek. In plaats van een recept krijgt ieder gerecht een beschrijving van de totstandkoming ervan. De gerechten dragen als naam een opsomming van de belangrijkste ingrediënten. Net als de beschrijvingen zijn ook de overpeinzingen van Desramaults en het gesprek met Rik van Puymbroeck in het Engels. Logisch, want de roem van Desramaults reikt tot ver over de grens. Achterin staat de Nederlandse versie. Je kunt je door dit…Lees verder

Over Kobe Desramaults

Kobe Desramaults (Poperinge, 7 september 1980) is een Belgische kok en restaurateur die de keuken in restaurant "Chambre Séparée" in Gent bestiert. Hij is daarnaast eigenaar van "De Superette", ook in Gent, en was eerder de chef van "In De Wulf".

Desramaults volgde geen professionele koksopleiding en begon als zeventienjarige op leercontract met een stage in "Picasso" in Westouter. Later vervolmaakte hij zich bij Sergio Herman van en in Oud Sluis en in "Comerç 24" in Barcelona. In 2005 kreeg hij als vijfentwintigjarige een eerste Michelinster, in 2008 werd hij verkozen tot Jonge Topchef van het Jaar.

In De Wulf

Desramault bouwde sinds 2002 een carrière - en waardering hiervoor - uit in het restaurant "In De Wulf" in het West-Vlaamse Dranouter. Het was een eethuis met bijhorende B&B met tien kamers, eigendom van zijn moeder die er de laatste drie decennia van de twintigste eeuw een brasserie had uitgebaat. In 2005 kreeg…Lees verder op Wikipedia

Suggesties

Publicaties over dit werk in de bibliotheek