Boek
Nederlands

De vrouw van het zand

Kôbô Abe (auteur), Catrien Hermans (vertaler)
Hij raakt verstrikt in een absurde situatie waaruit ontsnappen niet mogelijk blijkt. Zij graaft steeds terugkomend zand weg, hem ontgaat de zin hiervan. De vrouw van het zand heeft de kwaliteit van een goede mythe, verteld als een suspense-verhaal, met de exactheid van realistische fictie. Eerste opvoering: Theater Ivonne Lex in Theater Het Klokhuis Antwerpen 7 december 1996.
Titel
De vrouw van het zand / Kobo Abe ; vert. Catrien Hermans
Auteur
Kôbô Abe
Vertaler
Catrien Hermans
Taal
Nederlands
Uitgever
Leuven: Garant, 1996
61 p.
ISBN
90-5350-578-4

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Over Kôbô Abe

Kōbō Abe (安部公房, , Abe Kōbō), een pseudoniem van Kimifusa Abe (Abe Kimifusa, Kita (Tokio), 7 maart 1924 – 22 januari 1993) was een Japans schrijver, fotograaf, en uitvinder.

Zijn naam is geromaniseerd als Kobo Abe in Engelstalige vertalingen van zijn werken.

Biografie

Abe werd geboren in Kita, Tokio, en groeide op in Mukden (het huidige Shenyang) in Mantsjoerije. Zijn vader was een arts die les gaf aan de lokale medische hogeschool.

Abe keerde in 1941 terug naar Japan, alwaar hij in 1943 medicijnen ging studeren aan de Universiteit van Tokio. Hij studeerde in 1948 af, maar deed nadien niets met zijn studie. In plaats daarvan ging hij schrijven. Zijn eerste werk was een gedichtenbundel getiteld Mumei Shishu ("Gedichten van een onbe…Lees verder op Wikipedia