Daisy
Nederlands

De wolf van Colombes

Koen Strobbe (auteur), Martine Derycke (verteller)
Nadat Laura en Nicolas hun drukke leven in Parijs vaarwel zegden, wordt een oude Provençaalse dokterswoning hun nieuwe droom. Terwijl ze gulzig het herfstige Zuiden ontdekken, worden ze geconfronteerd met de intriges van de plaatselijke bevolking.
Titel
De wolf van Colombes
Auteur
Koen Strobbe
Verteller
Martine Derycke  (inlezer)
Taal
Nederlands
Distributeur
Brussel: Luisterpunt, 2017
1 cd
Speelduur
10:29
Oorspr. uitgever
Aspe NV
Aantekening
Vlaamse stem Stem: Vrouw

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

De auteur was eerst reclamemaker, daarna vijftien jaar wijnbouwer in de Provence en nu fulltime schrijver. Een zeer productieve, want deze thriller is al zijn derde boek* in twee jaar tijd. Het verhaal begint rustig: een jong, succesvol koppel uit Parijs, Laura en Nicolas, vestigt zich in een schilderachtig dorpje in de Provence. Ze willen ontstressen, een rustig leven leiden, waarin de truffelbouw centraal zal staan. Maar het loopt anders. De bewoners zijn stug en zwijgzaam, ze houden de vuile was binnen. Toch komt die langzaamaan naar buiten: allereerst is er de Ethiopische herder die rondzwerft met zijn schapen en zo het nodige opvangt, daarnaast de nieuwsgierige Laura die haar nieuwe woonomgeving graag wil leren kennen en tot slot de aloude vetes tussen de notabelen, die blijven opspelen. Het verhaal begint met een jachtongeval, waarin de verhoudingen gelijk op scherp worden gezet. Daarna begint het eigenlijke verhaal, tien jaar later. Een thriller met goed uitgewerkte karakters e…Lees verder

Over Koen Strobbe

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Koen Strobbe (self portrait)

Koen Strobbe (1964) is een Vlaams auteur van literaire thrillers die zich afspelen in Zuid-Frankrijk. In zijn laatste roman zet hij de stap van het pure thrillergenre naar psychologische romans. Daarnaast schrijft hij ook wekelijks een column in Libelle, over het leven op het Franse platteland.

Loopbaan

Hij debuteerde in 2016 met Kruis en munt, dat meteen een bestseller werd en wekenlang in de boekentop stond. Later dat jaar won hij met dat boek ook de Hercule Poirot-debuutprijs (Fred Braekman Award).

Voor hij voltijds auteur werd, werkte Strobbe bij De Persgroep en Woestijnvis. Daarna werd hij wijnbouwer in Zuid-Frankrijk. Hij studeerde Germaanse filologie.

Bibliografie

  • Kruis en munt (2016 - Manteau)
  • Blankenberge Blues (2017 - Manteau), geschreven met Pieter Aspe
  • De wolf van Colombes (2017 - Manteau)
  • De tragische e…Lees verder op Wikipedia