Daisy
Nederlands

Gras : literaire thriller

Koen Strobbe (auteur), Marina Stockx (verteller)
Een vrouw belandt in een nachtmerrie als ze een lijk vindt op het luxe domein van een sjeik, waar ze met een door haar ontwikkelde molecule bezig is de droge bodem in grasvelden te veranderen.
Titel
Gras : literaire thriller
Auteur
Koen Strobbe
Verteller
Marina Stockx  (inlezer)
Taal
Nederlands
Distributeur
Brussel: Luisterpunt, 2018
1 cd
Speelduur
9:27
Oorspr. uitgever
Angèle
Aantekening
Vlaamse stem Stem: Vrouw

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Gianna Mercier is nog een kind als ze haar moeder verliest bij een auto-ongeval. Ze houdt er een lelijk litteken in haar gezicht aan over. Het verblijf in het weeshuis is hard. Maar eenmaal opgenomen als pleegkind door een ouder koppel, gaat het beter. Gianna studeert goed. Ondanks de dood van haar pleegouders slaagt ze erin af te studeren als doctor in de chemie. Als Gianna een molecule ontwikkelt waarmee ze de bodem van barre regio's in vruchtbare landbouwgrond kan veranderen, gaat ze in zee met sjeik Rahman el Siouffi. Met de grasvelden die ze voor de sjeik aanlegt, slaagt ze erin haar ontwikkelingsproject te financieren. Wanneer Gianna op zijn luxe domein in het elitaire Cap Ferrat bodemonderzoek verricht, ontdekt ze een lijk. Haar leven komt in gevaar en Gianna weet niet meer wie ze kan vertrouwen: Adis, de zoon van de sjeik, of toch Loïc, haar jeugdvriendje met wie ze in nare omstandigheden gebroken heeft? Een misdaadverhaal met ontwikkelingssamenwerking en wapenhandel als inste…Lees verder

Over Koen Strobbe

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Koen Strobbe (self portrait)

Koen Strobbe (1964) is een Vlaams auteur van literaire thrillers die zich afspelen in Zuid-Frankrijk. In zijn laatste roman zet hij de stap van het pure thrillergenre naar psychologische romans. Daarnaast schrijft hij ook wekelijks een column in Libelle, over het leven op het Franse platteland.

Loopbaan

Hij debuteerde in 2016 met Kruis en munt, dat meteen een bestseller werd en wekenlang in de boekentop stond. Later dat jaar won hij met dat boek ook de Hercule Poirot-debuutprijs (Fred Braekman Award).

Voor hij voltijds auteur werd, werkte Strobbe bij De Persgroep en Woestijnvis. Daarna werd hij wijnbouwer in Zuid-Frankrijk. Hij studeerde Germaanse filologie.

Bibliografie

  • Kruis en munt (2016 - Manteau)
  • Blankenberge Blues (2017 - Manteau), geschreven met Pieter Aspe
  • De wolf van Colombes (2017 - Manteau)
  • De tragische e…Lees verder op Wikipedia

Suggesties