KOEN WESSING Koen Wessing is een van Nederlands beste documentaire fotografen. In de jaren zestig en zeventig fotografeerde hij politieke en maatschappelijke gebeurtenissen in Europa en Latijns Amerika. In de jaren tachtig reisde hij lange tijd door China en Tibet. Zijn speurtocht naar onderliggende machtsverhoudingen binnen een maatschappij leidt tot prachtige, verhelderende reportages.
Onderwerp
Wessing, Koen
Titel
Koen Wessing
Fotograaf
Koen Wessing
Auteur
Tineke De Ruiter Pauline Terreehorst
Taal
Nederlands
Uitgever
Amsterdam: Fragment, 1993
175 p. : ill.
ISBN
90-6579-053-5
Plaatsingssuggestie
761.2 (SISO)

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Over Koen Wessing

Koen Wessing (Amsterdam, 26 januari 1942 – Amsterdam, 2 februari 2011) was een Nederlands fotograaf.

Wessing werd geboren in Amsterdam, als zoon van de binnenhuisarchitect Han Wessing en beeldhouwster Eva Eisenloeffel. Op de lagere school bleek dat hij woordblind was.

Rond 1957 leerde hij de fotograaf Ed van der Elsken kennen. Wessing besloot fotograaf te worden, en volgde in 1961 het eerste jaar van het Instituut voor Kunstnijverheidsonderwijs in Amsterdam, de latere Rietveldacademie, waar zijn moeder docente was. Vervolgens werd hij assistent van Van der Elsken. Vanaf 1963 was hij freelance fotograaf.

Werken

Wessing fotografeerde onder meer het Mei-oproer van 1968 in Parijs; de Deltawerken (1969); de bezetting van het Maagdenhuis in Amsterdam (1969); Chili direct na de militaire coup in 1973; en de Nieuwmarktrellen in Amsterdam in 1975. Later fotografeerde hij in Ierland, Guinee-Bissau, Nicaragua, El Salvador, China e…Lees verder op Wikipedia