Boek
Nederlands

Hoor je wat ik zeg ? : nieuwe kindergebeden

Kolet Janssen (auteur), Anne Westerduin (illustrator)

Hoor je wat ik zeg ? : nieuwe kindergebeden

Doelgroep:
Vanaf 9-11 jaar
Verzameling gebeden over o.a. leuke en verdrietige momenten, over vragen die je hebt of gevoelens die je verwarren. Met gekleurde tekeningen. Vanaf ca. 8 jaar.
Onderwerp
Bijbel, Gebeden
Titel
Hoor je wat ik zeg ? : nieuwe kindergebeden / Kolet Janssen ; met ill. van Anne Westerduin
Auteur
Kolet Janssen
Illustrator
Anne Westerduin
Taal
Nederlands
Uitgever
Kampen: Kok, 2005 | Andere uitgaven
155 p. : ill.
ISBN
90-80829-03-X
Plaatsingssuggestie
245.8 (SISO) Gebeden (ZIZO)

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Dit keurig gebonden boek bevat een groot aantal kindergebeden voor alle mogelijke situaties verdeeld over zeven hoofdstukken (het leven van elke dag; feesten; vriendschap en liefde; het mooie in de natuur; ruzie en onbegrip; ziekte, pijn en dood; groter dan ik). Elk hoofdstuk begint met een bijbelgedeelte uit Het grote avontuur van God en mens* van Kolet Janssen. Bij elk gebed is een frisse illustratie opgenomen. De trefwoordenlijst achterin is heel functioneel. De schrijver (rooms-katholiek) kan zich uitmuntend verplaatsen in de denk- en leefwereld van kinderen. Alles wordt aan God verteld en gevraagd: echt een eerste hulp! Er is aandacht voor de protestantse, rooms-katholieke en moslimfeesten, ook voor sinterklaas, hetgeen dit boek een interreligieus karakter geeft. Voor de schrijver is bidden God vertellen wat je bezighoudt. De titel van het boek verwijst daar ook naar. De kinderen worden geleerd zeer familiair met God om te gaan; God wordt vaak tot helpen opgeroepen: "God, hou je …Lees verder

Over Kolet Janssen

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Filip Naudts

Kolet Janssen (Hasselt, 18 april 1955) is een Belgisch jeugdauteur.

Biografie

Janssen studeerde godsdienstwetenschappen en filosofie in Leuven en gaf tot 2006 les in het middelbaar onderwijs. Daarna legde ze zich voltijd toe op het schrijven en het geven van lezingen en workshops.

Janssen won op twaalfjarige leeftijd de nationale opstelwedstrijd van het Davidsfonds. Haar verhalen gaan vaak over gewone kinderen die bijzondere dingen meemaken. Ze spelen zich meestal hier en nu af, maar laten soms een glimp zien van een andere wereld.

Janssen schrijft ook non-fictie voor kinderen: over geloof, verliefdheid, familie, leven en dood. Ze werkt als freelance-journaliste voor de tijdschriften van Averbode (Zonnestraal, Zonneland, Samuel en Simon).

Voor de website van de VRT (De Redactie) schrijft Janssen columns waarin ze haar gedachten verwoordt over wat er in de maatschappij leeft. Ze blogt ook op kerknet.be en op…Lees verder op Wikipedia

Suggesties