Boek
Nederlands

Ik en de anderen

Kolet Janssen (auteur), Tine Vercruysse (illustrator)
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 9-11 jaar
In de vorm van verhalen, opdrachten en denkoefeningen wordt verteld hoe je met andere mensen kunt omgaan. Met veel zwartwitillustraties. Vanaf ca. 10 jaar.
Onderwerp
Gevoelens, Relaties
Titel
Ik en de anderen / Kolet Janssen ; ill. Tine Vercruysse
Auteur
Kolet Janssen
Illustrator
Tine Vercruysse
Taal
Nederlands
Uitgever
Averbode: Averbode, 2001 | Andere uitgaves
64 p. : ill.
ISBN
90-317-1711-8
Plaatsingssuggestie
433.4 (SISO) Gevoelens - Gedrag (ZIZO)

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

In dit boek krijgen kinderen in de vorm van een mix van verhalen, gekoppeld aan opdrachten en denkoefeningen, een grote variëteit van handreikingen aangeboden op het vlak van de sociale vaardigheden. In de informatie wordt het kind zelf centraal gesteld. In zijn omgang met anderen krijgt het te maken met groepen waar het deel van uitmaakt, is het lid van een gezin of een vriendenclub en moet het leren 'dealen' met de wereld van de volwassenen. Bij iedere situatie komt het de ander met zijn patronen, conflicten, fijne momenten en gedragscodes tegen. Het is van groot belang dat het zich ervan bewust wordt hoe te handelen in en/of na te denken bij bepaalde situaties. Dit boek is rijk van inhoud. De verhalen zijn realistisch en aansprekend en de opdrachten zijn heel gedifferentieerd, vriendelijk en nodigen, alleen of samen met anderen, uit tot bezinning en vertellen over. De tekst wordt afgewisseld met eenvoudige maar levendige zwartwitschetsen. De auteur publiceerde delen van deze, qua v…Lees verder

Over Kolet Janssen

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Filip Naudts

Kolet Janssen (Hasselt, 18 april 1955) is een Belgisch jeugdauteur.

Biografie

Janssen studeerde godsdienstwetenschappen en filosofie in Leuven en gaf tot 2006 les in het middelbaar onderwijs. Daarna legde ze zich voltijd toe op het schrijven en het geven van lezingen en workshops.

Janssen won op twaalfjarige leeftijd de nationale opstelwedstrijd van het Davidsfonds. Haar verhalen gaan vaak over gewone kinderen die bijzondere dingen meemaken. Ze spelen zich meestal hier en nu af, maar laten soms een glimp zien van een andere wereld.

Janssen schrijft ook non-fictie voor kinderen: over geloof, verliefdheid, familie, leven en dood. Ze werkt als freelance-journaliste voor de tijdschriften van Averbode (Zonnestraal, Zonneland, Samuel en Simon).

Voor de website van de VRT (De Redactie) schrijft Janssen columns waarin ze haar gedachten verwoordt over wat er in de maatschappij leeft. Ze blogt ook op kerknet.be en op…Lees verder op Wikipedia

Suggesties