Boek
Nederlands
Andere formaten
Toegankelijke formaten:

Keizer en de knikkervis

Koos Meinderts (auteur), Annette Fienieg (illustrator)
Doelgroep:
Vanaf 6-8 jaar
Keizer woont met zijn vader aan de rand van de duinen. Hier heeft hij een geheim plekje waar hij nadenkt over zijn moeder, die hij nauwelijks heeft gekend, zijn geheime vriendinnetje die plotseling is verhuisd, en de verhalen van zijn vader. Vanaf ca. 8 jaar.
Leesniveau
AVI 7, AVI E5
Titel
Keizer en de knikkervis
Auteur
Koos Meinderts
Illustrator
Annette Fienieg
Taal
Nederlands
Uitgever
Amsterdam: Leopold, © 2004 | Andere uitgaves
89 p. : ill.
ISBN
90-258-4262-3

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Na Keizer en de verhalenvader* (won in 2003 een Vlag en Wimpel) wordt in dit tweede boek over de gevoelige, fantasierijke Keizer voortgeborduurd op de al aangereikte thema's: zijn vader met wie hij samenwoont en die hem verhalen vertelt die Keizer houvast bieden, zijn overleden moeder die volgens een verhaal van zijn vader als zeemeermin in de zee leeft en zijn geheime vriendinnetje Roos. Vooral deze laatste houdt hem bezig, omdat zij van de ene op de andere dag niet meer op school verscheen en met haar ouders vertrok naar een andere stad. Keizer moet dit kloppend zien te krijgen en gebruikt daarbij een gevonden rood-geel-groene knikker, die hij magische krachten toedicht. Een mooi boekje voor kinderen die net als Keizer nadenken over de wereld om hen heen. Dat zeker niet alle kinderen zo zijn, blijkt pijnlijk wanneer Keizer Roos nog een keer ontmoet. De eenvoudige illustraties in zachte grijstinten passen goed bij het verhaal. Op het omslag een afbeelding in kleur van Keizer in zijn …Lees verder

Over Koos Meinderts

CC BY 4.0 - Foto van/door K. Wennekendonk

Jacobus Petrus Maria (Koos) Meinderts (Den Haag, 20 januari 1953) is een Nederlands schrijver.

Leven en werk

Meinderts studeerde pedagogiek, maar maakte de studie niet af en ging schrijven. In 1983 schreef hij zijn eerste kinderboek Mooi meegenomen. In 1983 begon Meinderts ook de samenwerking met zijn oude schoolvriend Harrie Jekkers. Samen schreven ze een aantal liedteksten voor Klein Orkest, cabaretprogramma’s en (kinder)boeken. Koos Meinderts heeft een van zijn kinderboeken, De snoepwinkel van Zevensloten, bewerkt tot een kindertheaterstuk. In 2007 was deze voorstelling te zien in het Jeugdtheater Hofplein, Martin van Waardenberg vormde samen met leerlingen van het Hofplein theater de cast. De liedjes van het stuk zijn geschreven door Harrie Jekkers. In 2008 ging in het Hofplein theater de voorstelling De winterkoningin in première. Dit stuk is ook geschreven door Koos Meinderts met liedjes van Harrie Jekkers.

Lees verder op Wikipedia

Suggesties

Publicaties over dit werk in de bibliotheek