Boek
Nederlands
Andere formaten
Toegankelijke formaten:

Keizer en de verhalenvader

Koos Meinderts (auteur), Annette Fienieg (illustrator)
Keizer woont met zijn vader aan de rand van de duinen. Hier heeft hij een geheim plekje waar hij nadenkt over zijn moeder, die hij nauwelijks heeft gekend, zijn geheime vriendinnetje en de verhalen van zijn vader. Vanaf ca. 8 jaar.
Titel
Keizer en de verhalenvader
Auteur
Koos Meinderts
Illustrator
Annette Fienieg
Taal
Nederlands
Uitgever
Amsterdam: Leopold, 2004 | Andere uitgaves
75 p. : ill.
ISBN
9025834701 9789025834708

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Het leventje van Keizer is een aaneenschakeling van verhalen die zijn vader vertelt. Ze vormen voor hem een houvast om zijn fantasieën een plekje te geven in het echte leven. De verhalen vormen ook de leidraad voor het boek. We lezen mee in Keizers gedachten en de manier waarop hij tegen het leven aankijkt. Al gauw krijg je als lezer een warm plekje voor Keizer. De korte hoofdstukken bevatten afwisselend lange en korte zinnen; nergens worden echt moeilijke woorden gebruikt. Ieder hoofdstuk bevat kleine zwartwitte pentekeningen; de inkt is zowel voor smalle lijnen als voor aquarelachtige invulling gebruikt. Het geheel is een simpel, maar vooral mooi boekje geworden, afgewerkt met tekeningen op het schutblad en een stevige harde kaft. Een uitgave voor fijnproevers vanaf ca. 8 jaar.

Over Koos Meinderts

CC BY 4.0 - Foto van/door K. Wennekendonk

Jacobus Petrus Maria (Koos) Meinderts (Den Haag, 20 januari 1953) is een Nederlands schrijver.

Leven en werk

Meinderts studeerde pedagogiek, maar maakte de studie niet af en ging schrijven. In 1983 schreef hij zijn eerste kinderboek Mooi meegenomen. In 1983 begon Meinderts ook de samenwerking met zijn oude schoolvriend Harrie Jekkers. Samen schreven ze een aantal liedteksten voor Klein Orkest, cabaretprogramma’s en (kinder)boeken. Koos Meinderts heeft een van zijn kinderboeken, De snoepwinkel van Zevensloten, bewerkt tot een kindertheaterstuk. In 2007 was deze voorstelling te zien in het Jeugdtheater Hofplein, Martin van Waardenberg vormde samen met leerlingen van het Hofplein theater de cast. De liedjes van het stuk zijn geschreven door Harrie Jekkers. In 2008 ging in het Hofplein theater de voorstelling De winterkoningin in première. Dit stuk is ook geschreven door Koos Meinderts met liedjes van Harrie Jekkers.

Lees verder op Wikipedia

Suggesties