Boek
Nederlands
Andere formaten
Toegankelijke formaten:

Fantastisch! : over het universum in ons hoofd

Kris Verburgh (auteur)
+1
Fantastisch! : over het universum in ons hoofd
×
Fantastisch! : over het universum in ons hoofd Fantastisch! : over het universum in ons hoofd

Fantastisch! : over het universum in ons hoofd

De geschiedenis van de kosmos en de plaats van de mensheid daarin vanuit evolutionair perspectief.
Titel
Fantastisch! : over het universum in ons hoofd
Auteur
Kris Verburgh
Taal
Nederlands
Uitgever
Antwerpen: Houtekiet, 2007
518 p. : ill.
ISBN
9789052409849
Plaatsingssuggestie
552.2 (SISO) Wetenschap ; Wetenschap (ZIZO)

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 100 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

In 2003 verscheen van de toen 17-jarige Kris Verburgh het boek Schitterend!*, waarin hij als een volleerd sterrenkundige de hedendaagse kennis van de kosmologie populariseerde. In dit nieuwe boek gaat Verburgh in op de geschiedenis van de kosmos en de plaats van de mensheid daarin vanuit evolutionair perspectief. Verburgh begint met de oerknal en gaat verder met het ontstaan van de mens, de mechanismen van de evolutie en de verklaring van evolutiebiologen voor bepaalde uitingen van menselijk gedrag. Daarna wordt o.m. ingegaan op de werking van het menselijk brein en de ongrijpbaarheid van het bewustzijn. Ten slotte stelt Verburgh dat zelfs religieuze uitingen biologisch verklaarbaar zijn. Zijn persoonlijke areligieuze visie is die van 'het contextverhaal': een levensbeschouwing die volledig gegrondvest is in wetenschappelijke kennis. Dit boek is wetenschapspopularisatie op zijn best: grote lijnen afgewisseld met sappige beschrijvingen, direct, ongenuanceerd en onderhoudend. Een verkla…Lees verder

Over Kris Verburgh

Kris Verburgh (Wilrijk, 8 maart 1986) is een Belgisch publicist, arts-onderzoeker en auteur. Hij schrijft vooral over kosmologie, de evolutietheorie, neurowetenschap en veroudering. Hij stelde een nieuw vakgebied voor, de "nutrigerontologie", dat de rol van voeding in het verouderingsproces zou moeten bestuderen.

Biografie

Verburgh groeide op in Puurs. Zijn vader is doctor in de scheikunde, zijn moeder laborante. Van kleins af aan was Verburgh gefascineerd door wetenschap. Op 17-jarige leeftijd schreef hij zijn eerste boek Schitterend!, over het universum en de evolutietheorie. Hierdoor was hij de jongste auteur van een wetenschappelijk boek voor het grote publiek. Hij was als 18-jarige ook de jongste nominee voor de Eurekaprijs.

Op 21-jarige leeftijd publiceerde hij zijn tweede boek Fantastisch!, over evolutie en neurowetenschap. Op 25-jarige leeftijd was hij auteur van drie wetenschapsboeken.

Verburg…Lees verder op Wikipedia