Daisy
Nederlands

Schitterend ! : laten we ons met wetenschap amuseren

Kris Verburgh (auteur), Koen Hamaeckers (verteller)
+1
Schitterend ! : laten we ons met wetenschap amuseren
×
Schitterend ! : laten we ons met wetenschap amuseren Schitterend ! : laten we ons met wetenschap amuseren

Schitterend ! : laten we ons met wetenschap amuseren

Genre:
Inleiding tot de astrofysica.
Onderwerp
Heelal
Titel
Schitterend ! : laten we ons met wetenschap amuseren
Auteur
Kris Verburgh
Verteller
Koen Hamaeckers  (inlezer)
Taal
Nederlands
Distributeur
Brussel: Luisterpunt, 2003
1 cd
Speelduur
11:31
Oorspr. uitgever
Houtekiet
Aantekening
Stem: Man Vlaamse stem Geconverteerd boek
Plaatsingssuggestie
552.2 (SISO) Heelal ; Heelal (ZIZO)

Andere formaten:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 1 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Het boek is te lezen als een uitgebreide rondleiding door de astrofysica. Het is bedoeld voor de leek, maar met diepgang. Het is voorzien van een helder register, een verklarende woordenlijst en een overzicht van gebruikte bronnen. Het boek is ten dele een bundeling van eerder gepubliceerd werk in populaire media, waardoor de opbouw als geheel niet zo duidelijk is. Elk hoofdstuk is hierdoor echter wel goed op zichzelf te lezen. De Vlaamse auteur is pas zeventien (!), dat zal aanspreken bij lezers van die leeftijd. Weinig plaatjes en best een lastige tekst, maar het geheel straalt enthousiasme uit en heeft behoorlijk wat humor. Een boeiend, indrukwekkend en amusant boek om regelmatig te pakken en iets uit te lezen. Recent was er veel aandacht voor dit boek in de media.

Over Kris Verburgh

Kris Verburgh (Wilrijk, 8 maart 1986) is een Belgisch publicist, arts-onderzoeker en auteur. Hij schrijft vooral over kosmologie, de evolutietheorie, neurowetenschap en veroudering. Hij stelde een nieuw vakgebied voor, de "nutrigerontologie", dat de rol van voeding in het verouderingsproces zou moeten bestuderen.

Biografie

Verburgh groeide op in Puurs. Zijn vader is doctor in de scheikunde, zijn moeder laborante. Van kleins af aan was Verburgh gefascineerd door wetenschap. Op 17-jarige leeftijd schreef hij zijn eerste boek Schitterend!, over het universum en de evolutietheorie. Hierdoor was hij de jongste auteur van een wetenschappelijk boek voor het grote publiek. Hij was als 18-jarige ook de jongste nominee voor de Eurekaprijs.

Op 21-jarige leeftijd publiceerde hij zijn tweede boek Fantastisch!, over evolutie en neurowetenschap. Op 25-jarige leeftijd was hij auteur van drie wetenschapsboeken.

Verburg…Lees verder op Wikipedia