Boek
Nederlands

Schitterend! : over het universum

Kris Verburgh (auteur)
+1
Schitterend! : over het universum
×
Schitterend! : over het universum Schitterend! : over het universum

Schitterend! : over het universum

Inleiding tot de astrofysica.
Onderwerp
Heelal
Titel
Schitterend! : over het universum
Auteur
Kris Verburgh
Taal
Nederlands
Uitgever
[Amsterdam]: Pandora, 2008
348 p. : ill.
ISBN
9789046703229
Plaatsingssuggestie
552.2 (SISO)

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 3 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Het boek is te lezen als een uitgebreide rondleiding door de astrofysica. Het is bedoeld voor de leek, maar met diepgang. Het is voorzien van een helder register, een verklarende woordenlijst en een overzicht van gebruikte bronnen. Het boek is ten dele een bundeling van eerder gepubliceerd werk in populaire media, waardoor de opbouw als geheel niet zo duidelijk is. Elk hoofdstuk is hierdoor echter wel goed op zichzelf te lezen. De Vlaamse auteur was bij het schrijven pas zeventien (!), dat zal aanspreken bij lezers van die leeftijd. Weinig plaatjes en best een lastige tekst, maar het geheel straalt enthousiasme uit en heeft behoorlijk wat humor. Een boeiend, indrukwekkend en amusant boek om regelmatig te pakken en iets uit te lezen. Pocketeditie.

Over Kris Verburgh

Kris Verburgh (Wilrijk, 8 maart 1986) is een Belgisch publicist, arts-onderzoeker en auteur. Hij schrijft vooral over kosmologie, de evolutietheorie, neurowetenschap en veroudering. Hij stelde een nieuw vakgebied voor, de "nutrigerontologie", dat de rol van voeding in het verouderingsproces zou moeten bestuderen.

Biografie

Verburgh groeide op in Puurs. Zijn vader is doctor in de scheikunde, zijn moeder laborante. Van kleins af aan was Verburgh gefascineerd door wetenschap. Op 17-jarige leeftijd schreef hij zijn eerste boek Schitterend!, over het universum en de evolutietheorie. Hierdoor was hij de jongste auteur van een wetenschappelijk boek voor het grote publiek. Hij was als 18-jarige ook de jongste nominee voor de Eurekaprijs.

Op 21-jarige leeftijd publiceerde hij zijn tweede boek Fantastisch!, over evolutie en neurowetenschap. Op 25-jarige leeftijd was hij auteur van drie wetenschapsboeken.

Verburg…Lees verder op Wikipedia