Boek
Nederlands
Andere formaten
Toegankelijke formaten:

Veroudering vertragen : het langer jong-plan

Kris Verburgh (auteur)
+1
Veroudering vertragen : het langer jong-plan
×
Veroudering vertragen : het langer jong-plan Veroudering vertragen : het langer jong-plan

Veroudering vertragen : het langer jong-plan

Betoog waarom westerse eetgewoonten het fysieke gezond ouder worden in de weg zouden staan, met adviezen voor gezonde voeding.
Titel
Veroudering vertragen : het langer jong-plan
Auteur
Kris Verburgh
Taal
Nederlands
Uitgever
Amsterdam: Prometheus, 2016 | Andere uitgaves
333 p. : ill.
ISBN
9789035145009 (paperback)
Plaatsingssuggestie
628.44 (SISO) Gezond leven ; Jong blijven (ZIZO)

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 300 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Dit is de zesde druk van een boek over hoe met de juiste voeding de kans om een hoge leeftijd te bereiken sterk wordt vergroot. Hoe westerse eetgewoonten gezond ouder worden belemmeren. Dit is de opvolger van het populaire 'De Voedselzandloper' van een Vlaamse arts en onderzoeker (1986). Dit boek is nutri-gerontologisch, omdat het de processen en effecten analyseert van verschillende voedingsmiddelen en vooral ook de gemiddelde voedingswijze in de westerse wereld en de invloed die dat heeft op het ontstaan, voorkomen en in sommige gevallen het terugdringen van ziekten zoals diabetes, overgewicht en Alzheimer, die de mens beperken ouder te worden dan mogelijk zou zijn. De stelling van dit boek – dat onder meer in Pauw en Witteman aandacht kreeg – is dat de mens het verouderingsproces kan vertragen en bepaalde ziektes kan voorkomen. 'Het is een kwestie van minder rood vlees, minder koolhydraten en meer gezonde vetten.' Dit boek biedt een stappenplan van voedingsgewoonten, met uitleg. Be…Lees verder

Over Kris Verburgh

Kris Verburgh (Wilrijk, 8 maart 1986) is een Belgisch publicist, arts-onderzoeker en auteur. Hij schrijft vooral over kosmologie, de evolutietheorie, neurowetenschap en veroudering. Hij stelde een nieuw vakgebied voor, de "nutrigerontologie", dat de rol van voeding in het verouderingsproces zou moeten bestuderen.

Biografie

Verburgh groeide op in Puurs. Zijn vader is doctor in de scheikunde, zijn moeder laborante. Van kleins af aan was Verburgh gefascineerd door wetenschap. Op 17-jarige leeftijd schreef hij zijn eerste boek Schitterend!, over het universum en de evolutietheorie. Hierdoor was hij de jongste auteur van een wetenschappelijk boek voor het grote publiek. Hij was als 18-jarige ook de jongste nominee voor de Eurekaprijs.

Op 21-jarige leeftijd publiceerde hij zijn tweede boek Fantastisch!, over evolutie en neurowetenschap. Op 25-jarige leeftijd was hij auteur van drie wetenschapsboeken.

Verburg…Lees verder op Wikipedia