Boek
Nederlands
Andere formaten
Toegankelijke formaten:

Alles kids! : verhalen om verder te vertellen

Kristel Verbeke (auteur), Liesbeth Haesevoets (illustrator)
+1
Alles kids! : verhalen om verder te vertellen
×
Alles kids! : verhalen om verder te vertellen Alles kids! : verhalen om verder te vertellen

Alles kids! : verhalen om verder te vertellen

Doelgroep:
Vanaf 6-8 jaar
Genre:
Boek van ex K3 lid Kristel Verbeke die het belangrijk vindt dat kinderen kunnen praten over moeilijke thema's. De verhaaltjes in het boek maken gevoelige en moeilijke thema's bespreekbaar tussen ouder en kind.
Titel
Alles kids! : verhalen om verder te vertellen
Auteur
Kristel Verbeke
Illustrator
Liesbeth Haesevoets
Taal
Nederlands
Uitgever
Antwerpen: Horizon, 2018
223 p. : ill.
ISBN
9789492958136 (hardback)

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 200 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

De kinderen van de Hollebolleweg maken van alles mee – zo ook de lastige dingen van het leven. Ouders die scheiden, familiegeheimen, wonen in een (asielzoekers)centrum, pesten via social media, leren omgaan met autisme en afscheid nemen. Negen herkenbare verhalen, realistisch met hier en daar een snufje ‘iets te veel toeval’, maken stukjes uit het leven van o.a. Matteo, Victoria en Elias zichtbaar. De bewoners van de Hollebolleweg hebben geluk: ze helpen elkaar, lossen samen problemen op en praten over wat ze dwars zit. En dat is de boodschap die de auteur (bekend van o.a. K3) alle kinderen wil geven: praat erover! Om ‘verder te vertellen’: na elk verhaal enkele pagina’s met (culturele) feiten & weetjes, reflectievragen, lijstjes – alle gericht op persoonlijk handelen en gedrag. Veel aandacht voor de vormgeving: retro-achtige lay-out, consequente kleurstelling, stevig papier. Verhalen om zelf te lezen, samen te lezen en voor te lezen; achtereenvolgend of los van elkaar. Mooie uitgave …Lees verder

Over Kristel Verbeke

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Filip Naudts

Kristel Philemon Charlotte Verbeke (Hamme, 10 december 1975) is een Vlaamse zangeres, (musical)-actrice, en presentatrice. Ze was van 1998 tot 2015 vooral bekend als het zwartharige lid van de eerste bezetting van de meidengroep K3. Hierna was ze van november 2015 tot juni 2017 manager van de groep.

Biografie

Toen Verbeke 13 jaar was, scheidden haar ouders. Ze woonde bij haar vader, maar ze hield contact met haar moeder. Haar twee zussen zijn allebei om het leven gekomen: haar jongere zus Véronique kwam op 11-jarige leeftijd thuis om het leven na een koolmonoxidevergiftiging en haar oudere zus Isabelle kwam op 21-jarige leeftijd om het leven in een auto-ongeval. Haar vader overleed in het begin van de K3-tijd aan longkanker. Na het secundair onderwijs volgde ze een opleiding tot regent Nederlands, geschiedenis en economie.

Voordat ze in 1998 de andere twee K3-zangeressen Karen Damen en Kathleen Aerts ontmoette, werkte z…Lees verder op Wikipedia