Boek
Nederlands

De knuffelkoningin

+1
De knuffelkoningin
×
De knuffelkoningin De knuffelkoningin

De knuffelkoningin

Doelgroep:
Vanaf 3-5 jaar
Genre:
Als de koningin geen tijd heeft om haar dochter te knuffelen, gaat zij op zoek naar de Knuffelkoningin. Prentenboek met grote illustraties in kleur. Vanaf ca. 4 jaar.
Onderwerp
Knuffelen
Titel
De knuffelkoningin
Auteur
Kristien Aertssen
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Frans
Oorspr. titel
La reine des bisous
Editie
5
Uitgever
Wielsbeke: De Eenhoorn, 2011 | Andere uitgaven
[33] p. : ill.
ISBN
9789058381507 (hardback)
Plaatsingssuggestie
Gevoelens - Gedrag (ZIZO)
Andere talen:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Een prinsesje wil graag een knuffel van haar moeder. Deze heeft het echter te druk en adviseert haar dochter op zoek te gaan naar de Knuffelkoningin. Het prinsesje komt bij verschillende paleizen en maakt er kennis met de Koekjeskoningin, de Poezenkoningin, de Speelkoningin, de Bloemenkoningin en de Koningin van de Nacht. Bij elke kennismaking stelt ze dezelfde vraag: "Bent u de Knuffelkoningin?". Als de laatste haar een verhaal voorleest over een koningin die zich eenzaam voelt, snelt het prinsesje naar huis en vindt in haar eigen moeder de Knuffelkoningin. Sprookjesachtig verhaal met een happy end en een zeer herkenbaar thema. Op de kleurige paginagrote 'kinderlijke' illustraties is veel te zien; koninginnen zijn als gewone mensen met een kroontje afgebeeld. Duidelijke, vlot leesbare tekst. Onderaan enkele linkerbladzijden staat bij elk bezoek een tweeregelige schuingedrukte tekst over de gemoedstoestand van de moeder van het prinsesje (ze verveelt zich, ze is moe, er is niemand om …Lees verder

De Knuffelkoningin

De mama van de prinses heeft nooit tijd en het kleine meisje wil zo graag een knuffel. Dus gaat zij maar op zoek naar de Knuffelkoningin. In haar rode vliegtuigje komt de prinses bij de Koekjeskoningin, de Poezenkoningin, de Speelkoningin, de Bloemenkoningin en de Koningin van de nacht. Al deze koninginnen hebben tijd voor haar en dat is een leuk gevoel voor de prinses. Plots realiseert zij zich dat haar mama wel eens ongerust zou kunnen zijn en zij vertrekt terug naar huis, beladen met geschenkjes. De koningin is erg blij dat haar dochter terug is en zij geeft haar prinses een dikke knuffel. Mooi kleuterverhaal over kinderen en mama's met weinig tijd. Op een zeer eenvoudige, ontroerende manier zoekt het kind de aandacht van de mama door een knuffel te vragen, maar er is eerst geen tijd. Tijdens de ontmoetingen met de andere koninginnen doen ze samen wat moeders en kinderen ook graag samen doen: koekjes bakken, in de tuin werken, een verhaaltje lezen ... En onderaan de pagina zie j…Lees verder

Over Kristien Aertssen

Kristien Aertssen (Antwerpen, 5 maart 1953) is een Belgische illustrator en schrijver van kinderboeken.

Leven

Na haar universitaire opleiding studeert Aertssen illustratie in Los Angeles, en grafische vormgeving en illustratie aan de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten in Antwerpen. Daar wordt ze later docente illustratie. Voor ze kinderboeken begint te illustreren en werkt ze in een jeugdatelier.

Werk

Door haar werk in een kinderjeugdatelier begint Aertssen eind jaren 1980 met illustreren. Eerst maakt ze illustraties bij het werk van anderen, onder meer Carl Norac, Henri van Daele en Brigitte Minne. Vanaf 1999 schrijft ze zelf kinderboeken. Haar eerste eigen boek heet Circus Bollebrood en gaat over een kleine clown. Clowns fascineren haar door hun naïviteit en speelsheid – twee eigenschappen die ook haar eigen werk kenmerken.

Die lichtheid en vrolijkheid behoudt ze ook in boe…Lees verder op Wikipedia