Boek
Nederlands
Bas is klein. Bas is ook trager dan de rest van de klas. Maar een verhaal verzinnen kan hij goed. Hij tekent ze. Want spreken is soms moeilijk. Soms haperen de woorden in zijn keel en dan stottert hij. Bij Olijfje stottert hij nooit. En schrijven is ook al zo lastig door zijn dyslexie.
Titel
Ik ben raar
Auteur
Kristien Dieltiens
Illustrator
Seppe Van den Berghe
Taal
Nederlands
Uitgever
Brugge: Die Keure, 2015
24 p. : ill.

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 12 keer in Vlaamse bibliotheken

Over Kristien Dieltiens

Kristien Dieltiens (Antwerpen, 27 september 1954) is een jeugdauteur. Ze werkte sinds 1974 met kinderen die de inspiratiebron zijn voor haar boeken. Ze gaf les in de Steinerschool van Brugge. Nu werkt ze voltijds als auteur en illustrator en geeft lezingen voor alle leeftijden. Veel van haar boeken zijn vertaald.

Haar eerste jeugdroman, getiteld Olrac, verscheen ook in Duitse vertaling en kreeg in 2002 de prijs van de Vlaamse Kinder- en Jeugdjury. Over Dieltiens verscheen in 2011 'VWS-cahier' 264 van Jet Marchau.

Selectieve bibliografie

  • De gouden bal (1997)
  • Olrac (12/10 2000)
  • De moedervlek (2002)
  • Kokkerellen (2002)
  • Bloemen op de muur (2003)
  • Ik ben nummer dertien (2004)
  • Aude (2005)
  • De nieuwe knecht van Sinterklaas (2005)
  • De stille pijn van Luca (2005)
  • En…Lees verder op Wikipedia

Suggesties