Kriebeltenen

Kristien Dieltiens (auteur), Annelies Vandenbosch (illustrator)
+1
Kriebeltenen
×
Kriebeltenen Kriebeltenen
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 3-5 jaar
Genre:
Lily mag nieuwe schoenen uitzoeken, want haar voeten zijn gegroeid. Onderweg ziet ze allerlei soorten schoenen: schoenen met hakken die muziek maken, sandalen om hoog mee te schommelen en laarzen om in het water te spelen. Welke schoenen zal ze kiezen? Prentenboek met kleurrijke illustraties. Vanaf ca. 4 jaar.
Onderwerp
Schoenen
Titel
Kriebeltenen
Auteur
Kristien Dieltiens
Illustrator
Annelies Vandenbosch
Taal
Nederlands
Uitgever
Wielsbeke: De Eenhoorn, 2021
[28] p. : ill.
ISBN
9789462915428 (hardback)
Plaatsingssuggestie
Kleding (ZIZO)

Andere formaten:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 250 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Lily’s voeten zijn gegroeid en ze heeft nieuwe schoenen nodig. Samen met haar moeder, knuffel en broertje gaat ze op pad naar de schoenenwinkel. Onderweg heeft ze vooral oog voor allerlei soorten schoenen. Wat zal ze kiezen? Schoenen met hakken die muziek maken, pantoffels die lekker warm zijn, sandalen om mee te schommelen naar de wolken, laarzen voor in het water of balletschoenen met linten om te dansen als een zwaan? In de winkel ziet ze haar vriendje Lou die al zijn keuze heeft gemaakt en ook Lily weet nu wat ze wil. De tekst is vooral vanuit de gedachten van Lily weergegeven. Dit is het eerste boek in een nieuwe reeks over de twee kleuters Lou & Lily. Het verhaal wordt vooral gedragen door de grappige tekeningen vol diversiteit en dynamiek. De afbeeldingen komen tot leven met kleurig krijt dat over zichtbare schetslijntjes is getekend. Er blijft lucht in de afbeeldingen doordat ze op een witte achtergrond staan afgebeeld. Op de schutbladen komen alle soorten schoenen nog eens la…Lees verder

Over Kristien Dieltiens

Kristien Dieltiens (Antwerpen, 27 september 1954) is een jeugdauteur. Ze werkte sinds 1974 met kinderen die de inspiratiebron zijn voor haar boeken. Ze gaf les in de steinerschool van Brugge. Nu werkt ze voltijds als auteur en illustrator en geeft lezingen voor alle leeftijden. Veel van haar boeken zijn vertaald.

Haar eerste jeugdroman, getiteld Olrac, verscheen ook in Duitse vertaling en kreeg in 2002 de prijs van de Vlaamse Kinder- en Jeugdjury. Over Dieltiens verscheen in 2011 'VWS-cahier' 264 van Jet Marchau.

Selectieve bibliografie

  • De gouden bal (1997)
  • Olrac (12/10 2000)
  • De moedervlek (2002)
  • Kokkerellen (2002)
  • Bloemen op de muur (2003)
  • Ik ben nummer dertien (2004)
  • Aude (2005)
  • De nieuwe knecht van Sinterklaas (2005)
  • De stille pijn van Luca (2005)
  • En…Lees verder op Wikipedia

Suggesties