Lilah onderweg

Kristien Dieltiens (auteur), Arevik d'Or (illustrator)
+1
Lilah onderweg
×
Lilah onderweg Lilah onderweg
Doelgroep:
Vanaf 3-5 jaar
Genre:
Lilah gaat met haar ouders op weg naar opa Baba. Het is een lange reis per bus, boot en te voet. Lilah is verdrietig omdat ze haar lieve pop is vergeten. Maar gelukkig bedenkt mama steeds weer iets leuks met haar gebloemde hoofddoek om Lilah te troosten. Prentenboek met warme kleurenillustraties. Vanaf ca. 4 jaar.
Onderwerp
Gezin, Knuffels, Reizen, Heimwee
Titel
Lilah onderweg
Auteur
Kristien Dieltiens
Illustrator
Arevik d'Or
Taal
Nederlands
Uitgever
Eke: De Eenhoorn, 2021
[36] p. : ill.
ISBN
9789462915923 (hardback)
Plaatsingssuggestie
Gevoelens - Gedrag (ZIZO)

Andere formaten:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Lilah gaat met haar ouders op weg naar haar opa (Baba), die ver weg voorbij de bergen woont. Te laat ontdekt Lilah dat ze haar pop vergeten is. Mama weet haar gedurende de lange reis steeds met haar gebloemde hoofddoek gerust te stellen: de doek wordt een leidsel en mama het paard, om Lilah heen gewikkeld fungeert hij als warme jas en eenmaal aangekomen in het dorp gaan de marktinkopen erin. Maar het allermooist is de pop die mama van de doek weet te knopen. De illustraties in dit groot formaat prentenboek zijn warm van kleur en passen goed bij het rustig vertelde verhaal waarin de begripvolle ouders Lilah steeds opvangen en troosten. De tekst staat in de illustraties gedrukt; soms worden een gekleurde of vetgedrukte letter in een groter formaat gebruikt om een uitspraak/zin te benadrukken. Mooi uitgewerkt verhaal dat speelt in een niet nader genoemd (Noord-Afrikaans) land. Of het gezin alleen op familiebezoek gaat of moet vluchten, wordt niet benoemd maar het verhaal kan troost biede…Lees verder

Lilah onderweg

In dit verhaal ben je met Lilah en haar ouders onderweg. Het meisje moet het zonder haar geliefde pop stellen. Kan de doek van mama haar troosten? De eindbestemming lijkt veraf, maar onderweg gebeuren er dingen die Lilah doen groeien. Waar ze ook is, wat ze ook meemaakt, de warmte van haar ouders reist met haar mee. Dankzij hen voelt ze zich veilig en kan ze de lange reis aan.Dieltiens neemt je mee op de reis van Lilah en haar ouders. De tocht zal een hele tijd duren maar aan op het einde wacht haar Baba. Als Lilah ontdekt dat ze haar pop vergeten is, is ze ontroostbaar. Gelukkig is mama er. Haar warme liefde troost altijd, en in haar mooie rode bloemetjessjaal kan Lilah haar verdriet kwijt. De reis leidt hen over land en water met een grote boot vol mensen, over de heuvels, door weilanden met  fruitbomen. Af en toe steekt het verdriet over pop de kop op, maar dan weet mama Lilah altijd af te leiden. Haar bloemetjessjaal is een kussen, een paard, een deken en …Lees verder

Over Kristien Dieltiens

Kristien Dieltiens (Antwerpen, 27 september 1954) is een jeugdauteur. Ze werkte sinds 1974 met kinderen die de inspiratiebron zijn voor haar boeken. Ze gaf les in de steinerschool van Brugge. Nadien werkte ze voltijds als auteur en illustrator en gaf lezingen voor alle leeftijden. Veel van haar boeken zijn vertaald.

Haar eerste jeugdroman, getiteld Olrac, verscheen in Duitse vertaling en kreeg in 2002 de prijs van de Vlaamse Kinder- en Jeugdjury.

Selectieve bibliografie

 • De gouden bal (1997)
 • Olrac (12/10 2000)
 • De moedervlek (2002)
 • Kokkerellen (2002)
 • Bloemen op de muur (2003)
 • Ik ben nummer dertien (2004)
 • Aude (2005)
 • De nieuwe knecht van Sinterklaas (2005)
 • De stille pijn van Luca (2005)
 • En de zee nam Eben mee (2005)
 • Knikkers op de weg …Lees verder op Wikipedia