Boek
Nederlands

Van mij voor jou

Kristien Dieltiens (auteur), Heleen Brulot (illustrator)
Moon en Daan zijn vrienden. Daan heeft twee broers en een zusje. Moon wil ook graag een zusje. Samenleesboek op AVI-M3 en AVI-M4. Vanaf ca. 6 jaar.
Onderwerp
Gezin, Broers en zussen
Leesniveau
AVI 2, AVI M4, AVI M3, AVI 4
Titel
Van mij voor jou
Auteur
Kristien Dieltiens
Illustrator
Heleen Brulot
Taal
Nederlands
Uitgever
Tilburg: Zwijsen, 2021
43 p. : ill.
ISBN
9789048739479 (hardback)

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 150 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Mona en Daan wonen naast elkaar. Maar tussen de huizen ligt een pad. En boven het pad hangt een dubbel touw, van het ene huis naar het andere huis. Aan het touw hangt een koffertje, zodat Moon (zoals Daan haar altijd noemt) en Daan spulletjes naar elkaar kunnen sturen. Daan heeft twee broers en een zus. Moon niet, zij is alleen maar wil ook héél graag een zusje. Haar ouders doen geheimzinnig. Gaan ze uit elkaar? Er is wél een mysterieuze foto met een andere vrouw er op. Ze heeft een doek in haar armen. Zit daar een pup in voor Moon? Het blijft lang spannend, maar dan komt de verrassing… Deel uit de nieuwe reeks 'Samenlezers'*, dat speciaal is geschreven voor de startende lezer. De zinnen zijn kort; de normaal gedrukte tekst op AVI-M4 kent wat angere woorden en kan door een iets gevorderde lezer of een volwassene worden voorgelezen. De vetgedrukte zinnen op AVI-M3 kennen uitsluitend éénlettergrepige woorden en worden door de beginnende lezer gelezen. De tekst is ruim voorzien van illus…Lees verder

Over Kristien Dieltiens

Kristien Dieltiens (Antwerpen, 27 september 1954) is een jeugdauteur. Ze werkte sinds 1974 met kinderen die de inspiratiebron zijn voor haar boeken. Ze gaf les in de steinerschool van Brugge. Nu werkt ze voltijds als auteur en illustrator en geeft lezingen voor alle leeftijden. Veel van haar boeken zijn vertaald.

Haar eerste jeugdroman, getiteld Olrac, verscheen ook in Duitse vertaling en kreeg in 2002 de prijs van de Vlaamse Kinder- en Jeugdjury. Over Dieltiens verscheen in 2011 'VWS-cahier' 264 van Jet Marchau.

Selectieve bibliografie

  • De gouden bal (1997)
  • Olrac (12/10 2000)
  • De moedervlek (2002)
  • Kokkerellen (2002)
  • Bloemen op de muur (2003)
  • Ik ben nummer dertien (2004)
  • Aude (2005)
  • De nieuwe knecht van Sinterklaas (2005)
  • De stille pijn van Luca (2005)
  • En…Lees verder op Wikipedia

Suggesties