Braille
Nederlands
Andere formaten
Toegankelijke formaten:

Een zuil van zout

De Vlaamse Anna studeert geschiedenis in Amsterdam en woont er samen met een vriendin. Voor de begrafenis van haar vader komt ze naar haar geboortedorp terug. Ze is op dat moment zwanger van een Amerikaan die op doorreis was en besluit de zwangerschap alleen door te brengen in het ouderlijk huis.
Onderwerp
Zwangerschap
Titel
Een zuil van zout
Auteur
Kristien Hemmerechts
Taal
Nederlands
Distributeur
Brussel: Luisterpunt, 1990
4 banden
Oorspr. uitgever
Houtekiet
Aantekening
Gemaakt in Nederland

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 1 keer in Vlaamse bibliotheken

Over Kristien Hemmerechts

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door Geert Renckens

Kristien Hemmerechts (Brussel, 27 augustus 1955) is een Vlaams auteur.

Leven en werk

Kristien Hemmerechts (officieel wordt haar voornaam gespeld als Christien) is een Vlaams schrijfster. Ze studeerde Germaanse filologie aan de Universitaire Faculteiten Sint-Aloysius (de tegenwoordige Katholieke Universiteit Leuven campus Brussel) en aan de Katholieke Universiteit Leuven. In 1986 promoveerde zij op het proefschrift A Plausible Story and a Plausible Way of Telling It: A structuralist analysis of Jean Rhys's novels.

Zij debuteerde in 1986 als schrijfster van fictie met drie Engelstalige verhalen in de bundel First fictions, Introduction 9' bij de Engelse uitgeverij Faber and Faber. Haar Nederlandstalige debuut en eerste korte roman was Een zuil van zout uit 1987, bij uitgeverij Houtekiet, waarvoor zij de driejaarlijkse Prijs voor het proza, van de provincie Brabant ontving. In 1990 kreeg zij de Vlaam…Lees verder op Wikipedia