Boek
Nederlands

Blind date : verliefd op een vampier

Kristin Cast (auteur), Alyson Noël (auteur), Richelle Mead (auteur)
+1
Blind date : verliefd op een vampier
×
Blind date : verliefd op een vampier Blind date : verliefd op een vampier
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 15 jaar
Bundel met vijf vampierverhalen, waarin anders zijn, verlangen naar liefde, onweerstaanbare aantrekkingskracht en noodlot belangrijke thema's zijn. Vanaf ca. 15 jaar.
Bevat
Zonneschijn / Richelle Mead
Wek me tot leven / Alyson Noël
Boven / Kristin Cast
De jacht / Kelley Armstrong
Lilith / Francesca Lia Block
Onderwerp
Liefde, Vampiers
Titel
Blind date : verliefd op een vampier / Kristin Cast, Alyson Noël, Richelle Mead ... [et al.]
Auteur
Kristin Cast Alyson Noël Richelle Mead
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Kisses from hell
Editie
1
Uitgever
Antwerpen: Manteau, 2012
263 p.
ISBN
9789022327210 (paperback)

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Bundel met vijf vampierverhalen van young adult bestsellerauteurs. Anders zijn, verlangen naar liefde, onweerstaanbare aantrekkingskracht en noodlot zijn belangrijke thema's. In 'Wek me tot leven' (Alyson Noël) en 'Lilith' (Francesca Lia Block) transformeren de hoofdpersonen door de 'liefde' van een vampier zelf ook in een vampier, wat zowel vervulling van verlangen als een vloek betekent. Ook in 'Boven' (Kristin Cast) is de liefde van een vampierachtig wezen voor de hoofdpersoon tegelijkertijd haar redding en haar noodlot. In 'Zonneschijn' (Richelle Mead) en 'De jacht' (Kelly Armstrong) zijn de hoofdpersonen zelf vampier, maar toch vooral ook gewone tieners waarmee de lezer zich makkelijk identificeert. Deze verhalen zijn minder geheimzinnig en suggestief en ontlenen de spanning meer aan de actie en aan allerlei vampierenfeitjes. Soms slaan de auteurs door in het geven van uitleg. Ook aan het eind van 'Wek me tot leven' is dit het geval. Het meest duistere verhaal is 'Boven'. In dit…Lees verder

Blind date. Verliefd op een vampier

Vijf succesvolle Young Adult bestsellerauteurs werden gebundeld in dit boek met vampierenverhalen. De verhalen zijn gevarieerd maar thema’s als verlangen naar liefde, aantrekkingskracht, het noodlot en anders zijn komen steeds terug.
In ‘Wek me tot leven’ van Alyson Noël maken we kennis met Danika, een meisje dat naar een wel heel speciale kunstacademie gaat. Daar gaat het niet zozeer om de kunst als wel om het veroveren van Danika's ziel. Danika transformeert door de liefde van een vampier zelf in een vampier. Hiermee wordt haar verlangen vervuld, maar zal ze ook vlug merken dat het vampier zijn een ware vloek is.
Hetzelfde thema vinden we terug in ‘Lilith’ van Francesca Lia Block. Lilith is een gothic meisje. Ze is nieuw op school en Paul Michael wordt op slag verliefd op haar. Vurige kussen en moord vloeien naadloos in elkaar over.
In sommige verhalen (‘Zonneschijn’ van Richelle Mead en ‘De jacht’ van Kelley Armstrong) zijn de hoofdpersonages zelf vampier, maar me…Lees verder

Suggesties