Alice, het wolvenmeisje

Kristin Hannah (auteur), Marjet Schumacher (vertaler)
Een kinderpsychiater keert terug naar haar geboorteplaats, waar ze probeert de identiteit te achterhalen van een zwaar getraumatiseerd meisje dat zich in de wildernis verscholen heeft gehouden.
Titel
Alice, het wolvenmeisje
Auteur
Kristin Hannah
Vertaler
Marjet Schumacher
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Magic hour
Uitgever
Amsterdam: Boekerij, © 2015 | Andere uitgaven
368 p.
ISBN
9789022579060 (paperback) 9789022579602 (paperback)

Andere formaten:

Andere talen:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Kinderpsychiater Julia gaat na een vervelende, in de pers breed uitgemeten kwestie die haar reputatie schaadde, op verzoek van de politiechef -haar zus- terug naar haar geboortestadje om een uit het bos gevlucht verwilderd meisje onder haar hoede te nemen. Het lukt haar om de ongeveer vijfjarige Alice, zoals ze haar noemt omdat het kind zo geniet van Alice in Wonderland, beschaving bij te brengen en ze vraagt adoptie aan. Alles lijkt goed te gaan, totdat de echte vader op komt dagen en de werkelijkheid rond ontvoering en mishandeling in de bossen achterhaald wordt. Ondertussen hebben Julia en haar zusje de ware liefde gevonden. Kristin Hannah schreef eerder ontspanningslectuur, waarin gezins- en psychologische problemen een rol spelen. Ook in dit romantische, wat traag op gang komende verhaal gebruikt ze deze tactiek. Liefhebsters van dit genre zullen zeker enige uren leesplezier aan deze lichte roman beleven. Kleine druk.

Over Kristin Hannah

Kristin Hannah (Garden Grove, 25 september 1960) is een schrijfster uit Verenigde Staten van Amerika. Ze werd geboren in Californië, en studeerde Communicatie aan de Universiteit van Washington. Daarna studeerde ze rechten aan de University of Puget Sound en werkte ze in Seattle totdat ze voltijd schrijver werd. Ze schreef in haar studententijd een boek samen met haar moeder, dat echter nooit is uitgebracht.

In 2015 won Hannah de People's Choice award van de website GoodReads.

Gepubliceerde boeken

  • A Handful of Heaven, 1991
  • Firefly Lane, 2008
  • The Four Winds

Externe link

  • Website
Lees verder op Wikipedia

Suggesties