Boek
Nederlands
Andere formaten
Toegankelijke formaten:

De kleuren van de nacht

Kristin Hannah (auteur), Cherie Van Gelder (vertaler)
Het leven van drie zussen verandert drastisch na de dood van hun moeder; ze vechten om de aandacht van hun afstandelijke vader.
Titel
De kleuren van de nacht
Auteur
Kristin Hannah
Vertaler
Cherie Van Gelder
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
True colors
Uitgever
Vianen: The House of Books, 2013 | Andere uitgaven
398 p.
ISBN
9789044340266 (paperback)

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Na de dood van hun moeder blijven de drie tienerzussen Grey achter op de paardenranch samen met hun strenge, teruggetrokken vader die een duidelijke voorkeur heeft voor zijn jongste dochter Vivi Ann, dit tot jaloezie van de twee andere. Veertien jaar later is de oudste dochter een succesvol advocaat, de middelste heeft een gezin en de jongste trouwt met een vreemdeling, dit tot woede van vooral de vader. Wanneer die vreemdeling van moord wordt beschuldigd en tot levenslang is veroordeeld, betekent dit een scheuring tussen de zussen. Is herstel mogelijk? Een verhaal vol romantiek, jaloezie en spanning, maar ook het verhaal van echte zusterliefde. Daarnaast is er een rol voor Noah, de zoon van Vivi Ann en haar man. Hij wil zijn vader terug. De bestsellerauteur heeft de drie zussen goed gekarakteriseerd: de harde, zakelijke oudste, de middelste zus als vredestichtster en de jongste die blijft geloven in de onschuld van haar man. Kleine druk.

Over Kristin Hannah

Kristin Hannah (Garden Grove, 25 september 1960) is een schrijfster uit Verenigde Staten van Amerika. Ze werd geboren in Californië, en studeerde Communicatie aan de Universiteit van Washington. Daarna studeerde ze rechten aan de University of Puget Sound en werkte ze in Seattle totdat ze voltijd schrijver werd. Ze schreef in haar studententijd een boek samen met haar moeder, dat echter nooit is uitgebracht.

In 2015 won Hannah de People's Choice award van de website GoodReads.

Gepubliceerde boeken

  • A Handful of Heaven, 1991
  • Firefly Lane, 2008
  • The Four Winds

Externe link

  • Website